BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Nie wiem czy Wam zdarzyło Wam się próbować piwa z browarów które nazwał bym - Efemeryda.
Przyjeżdża się gdzieś, próbuje się piwo, po czym po bardzo krótkim czasie browarek znika z powierzchni ziemi, nie zostawiając nawet śladu .
Mnie zdarzyło się już to bodajże trzy razy,...
"Zapraszamy serdecznie na wspólne świętowanie na Chmielnej. Będą dedykowane piwa i premiery, będą specjalne dania z naszej kuchni, będzie majowy, wiosenny ogródek, rozmowy do późnej nocy i wspaniała atmosfera. Pokażmy, że Kraft ma się jeszcze całkiem dobrze!" - ze strony organizatora
Nie dalej jak wczoraj (15.04.2026) udało nam się zrobić jednodniowy wyjazd z Warszawy do browaru i restauracji firmowej Welders.
Był to nie lada wyczyn, bowiem przemieszczaliśmy się przy użyciu transportu zbiorowego, a dodatkowym wyzwaniem była kilkudziesięciokilometrowa odległość,...
Sobíňov to mała wioska oddalona o niecałe trzy kilometry od Ždírec nad Doubravou. I właśnie z tej miejscowości na miejsce najwygodniej będzie podjechać pociągiem.
Oczywiście jeździ tam również i autobus, ale w weekendy kursuje dużo rzadziej niż wspomniany pociąg, a i jego...
Ja wiem, że temat sam siebie wyklucza, ale skoro Niemcy potrafią zrobić dobre piwo w cenie 30ct, to dlaczego u nas tak się nie da? Nie oczekuję już tak niskiej ceny, ale ciekaw jestem Waszego zdania drodzy Piwosze, jakie piwo w cenie powiedzmy 2-2,5zł jest Waszym zdaniem najlepsze. U mnie na...