Gdańsk - Sobieszewo, Falowa 11, Bar Keja

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

    #1

    Gdańsk - Sobieszewo, Falowa 11, Bar Keja

    Darek bywający na Wyspie poprawi ulicę bo ja nie pamiętam dokładnie. Jest to ulica prowadzona do plaży (główne wejście Sobieszewa nr 16). Mały blaszak teraz obudowany drewnem. Za nim jest parking przed plażą. Amber Żywe i Koźlak oraz Irish z Kormorana. W planach jasny Kormoran (gdy będzie więcej ludzi czyli gdy będzie w końcu lato).
    Dobre rybki.
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

    Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.
  • coachu
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.09
    • 225

    #2
    W tym sezonie Żywe z kija w cenie 7,50 zł za 0.5l (Koźlak z kija zdaje się, że w tej samej cenie). Z kija także Kasztelan i jakiś koncerniak.
    Z jedzenia zdecydowanie wart uwagi (oczywiście na zimno) śledź panierowany w zalewie octowo-winnej.
    golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię

    (...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
    - Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.

    Comment

    • Warzywo
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🍼🍼
      • 2016.08
      • 955

      #3
      Przepyszne jedzenie, także wędzone ryby i garmaż. Śledziki, drewniane stoły, siecie, czujemy się jak na kutrze lub w klimatycznej tawernie. Fajne miejsce przy drodze na plażę. Do picia przepyszne: Koźlak z Ambera i Irish z Kormorana. Oba z beczki.

      Comment

      • Antylop
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2009.10
        • 1415

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coachu
        W tym sezonie Żywe z kija w cenie 7,50 zł za 0.5l (Koźlak z kija zdaje się, że w tej samej cenie). Z kija także Kasztelan i jakiś koncerniak.
        Z jedzenia zdecydowanie wart uwagi (oczywiście na zimno) śledź panierowany w zalewie octowo-winnej.
        Fajnie że Kasztelan to nie koncerniak
        Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

        Comment

        • Warzywo
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          🍼🍼
          • 2016.08
          • 955

          #5
          Jedzenie nadal pyszne. Niestety piwne zmiany na gorsze. Nie ma już z beczki nic ciekawego. Amber został tylko z butelki, Kormorana nie ma już chyba w ogóle

          Comment

          • coachu
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2005.09
            • 225

            #6
            Z kija tylko Żywiec (8 zł/0.5) oraz Special (7 zł/0.5), piwa z Ambera w butelce. Rozmawiałem z Panią i najprawd. w przyszłym sezonie wróci Amber z kija (podobno wielu klientów o to pyta).

            Śledź w zalewie octowo-winnej (8 zł/porcja) wciąż trzyma wysoki poziom, rybom smażonym i wędzonym również niczego zarzucić nie można.
            golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię

            (...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
            - Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.

            Comment

            • Antylop
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2009.10
              • 1415

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coachu
              Z kija tylko Żywiec (8 zł/0.5) oraz Special (7 zł/0.5), piwa z Ambera w butelce. Rozmawiałem z Panią i najprawd. w przyszłym sezonie wróci Amber z kija (podobno wielu klientów o to pyta).

              Śledź w zalewie octowo-winnej (8 zł/porcja) wciąż trzyma wysoki poziom, rybom smażonym i wędzonym również niczego zarzucić nie można.
              O której godzinie otwierają ten bar ?
              Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

              Comment

              • coachu
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2005.09
                • 225

                #8
                Zgodnie z Facebookiem i Google od 12.00.
                golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię

                (...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
                - Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 24332

                  #9
                  Zaprawdę powiadam wam, dawno takich świetnych ryb smażonych nie jadłem. Troć ekstra. Miętus super. Po prostu w y b i t n e !

                  Z tuzin pozycji ryb smażonych (niespanierowane ) 16-24 zł / 100g i podobnież duży wybór wędzonych. Na tyłach dymi na bieżąco wędzarenka. Ostrzyłem sobie zęby na śledzia wędzonego ale wyszedł był.

                  Do picia z beczki jest obecnie Żywe i Ķoźlak. Ale też i butle z Ambera są. A że w niedzielę było rześkie 14*C to padło na Granda i bezalkoholową ipę.

                  Fajne miejsce.
                  Attached Files
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  • darekd
                    Wielka Sowa, Sowie Koźlak
                    darekd
                    Niefiltrowany koźlak majowy z Bielawy (kiedyś działali pod nazwąBielawska Wytwórnia Napojów)

                    Ekstr. 15,5%
                    Alk. 6,5%

                    Aromat - słodowy, karmel, toffi otulający biszkopt, ale też ciut suszu owocowego i chmieli
                    Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, koronka...
                    2025-12-05, 02:58
                  • ART
                    Pinta, Weizenbock Psze Koźlak
                    ART
                    Minęło trochę czasu od premiery zawierciańskiego pierwowzoru tego piwa:
                    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ze-ko%C5%BAlak
                    Dokładniej 11 lat
                    Teraz zrodzony w Wieprzu Psze Koźlak ma
                    alkohol i balling bez zmian 6,7 / 16,5 ...
                    2024-11-19, 22:18
                  • ART
                    Amber, Po Godzinach - Koźlak Dubeltowy z brusznicą i jarzębem szwedzkim
                    ART
                    Weekendowa premiera z browaru Amber odbyła się na wodach międzynarodowych Bałtyku gdzieś pomiędzy Polską a Szwecją.

                    Doppelbock - koźlak dubeltowy z 18,1 blg. 7 % alc. Niecodzienny składnik to owoce brusznicy i jarzębu szwedzkiego.

                    Zeszłoroczna czeremcha była bardziej...
                    2023-10-10, 20:26
                  • darekd
                    Jedlinka, Koźlak Majowy
                    darekd
                    Ekstr. 16,5%
                    Alk. 7,0%

                    Aromat - słodowy z masłem, trochę chmielu (kwiatowość, nieco owoców), też fałszywa nuta groszku konserwowego, gotowanych warzyw
                    Piana - wysoka, trwalsza
                    Barwa - bursztynowa, zamglona
                    Wysycenie - umiarkowane, musujące
                    Smak - miękka...
                    2025-07-25, 01:02
                  • darekd
                    Amber, Koźlak 18,1%
                    darekd
                    Jak głosi napis na ecie "warzone zgodnie z recepturą browaru Krotoszyn"

                    18,1% ekstr..
                    7,8% alk.

                    Czyli koźlak dubeltowy. Pasteryzowane, filtrowane

                    Aromat - słodowy, zdecydowana przewaga karmelu i melasy, słodko. Trochę podpalanych niuansów...
                    2021-11-16, 23:41
                  • Loading...
                  • Koniec listy.
                  Przetwarzanie...