Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• VanPurRz
    replied
    I warto zapytać siebie - czy zależy nam aby piwo z browaru restauracxyjnego było dostępne jedynie dla bogatych snobów (którzy gdy zmieni się moda odejdą) czy zależy nam na edukacji nieco szerszego grona ludzi? Mnie zawsze wydawało się, że na tym forum zależy nam na tym drugim dlatego tak często tez krytykuję absurdalne ceny piwa.

Leave a comment:

• Bombadil13
    replied
    Ja rozumiem, że rynek kształtuje ceny i w Brovarni piwo i za 20zł schodziłoby, ale...
    absurdalnym jest by opłacało się mi wsiąść w samochód i w siedem osób pojechać do Płocka, napić się piwa. Niedługo okaże się, że taniej pojechać do Niemiec na piwo niż zasiąść w Brovarni.
    Rozumiem, że nie ja jestem klientem docelowym, ale mimo wszystko 12zł mi nie pasuje. Wcześniej siadaliśmy przy jednym, dwóch piwkach i zmiana lokalu... nieliczni pozwalali sobie na kilka. Jak mniemam tych nielicznych będzie coraz mniej, ale Brovarnia i tak nie ucierpi

PS. W Degustatorni co niektórym było za drogo, a tu drożej a cena ok? O co tu chodzi?

Leave a comment:

• dreads
    replied
    Korzystając z dyskusji o cenach w Brovarnii, chciałbym zapytać, jak to jest z tymi happy hours. Zauważyłem ostatnio, także dzięki temu wątkowi, że od pewnego już czasu obowiązują one w niedziele, poniedziałki i wtorki. W związku z tym pytanie: czy niższe ceny na piwo są w jakichś szczególnych godzinach, czy może cały dzień.

Jeżeli to drugie, to mam kolejne pytanie. Mniej więcej miesiąc temu byłem w Brovarni na piwie w pewien poniedziałek ze znajomymi, nie wiedząc o happy hours i zapłaciłem normalną cenę za piwo. Czy powinienem się domagać niższej ceny, rzucić jakieś hasło, czy może po prostu te godziny szczęśliwe były o innej porze? Będę wdzięczny za wyjaśnienie mi tej kwestii

Leave a comment:

• ART
    replied
    Wolałbym jednak aby ta dyskusja była merytoryczna.

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wosiu
    Ale napisać, że właścicielowi odbiło zawsze można.
    Piękne, doprawdy piękne.

Leave a comment:

• Wosiu
    replied
    Ale napisać, że właścicielowi odbiło zawsze można. Chociaż wątpię, aby odwiedzał to forum, a Michał raczej mu tego nie powie...

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Głód dobrego piwa mnie zmusza.
    A widzisz Takich jest wielu. Do czasu aż nie doczekamy sie przynajmniej jeszcze jednego browaru restauracyjnego w Trójmieście, nie ma co liczyć na jakiekolwiek obniżki cen piw warzonych w Brovarnii.

Leave a comment:

• Wosiu
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Czy ktoś ciebie zmusza do zachodzenia do Brovarnii?
    Głód dobrego piwa mnie zmusza.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666
    Nikt nikogo nie zmusza aczkolwiek przy takich cenach już niedługo będą zapewne mocno zapraszać.
    Zapewniam ciebie, że gdyby kufel miałby kosztować tam 20zł, nadal lokal ten by zarabiał na siebie.

Leave a comment:

• pizmak666
    replied
    Nikt nikogo nie zmusza aczkolwiek przy takich cenach już niedługo będą zapewne mocno zapraszać.

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Miłośnicy Brovarni powinni zorganizować akcję protestacyjną. (...).
    Czy ktoś ciebie zmusza do zachodzenia do Brovarnii?

Leave a comment:

• Wosiu
    replied
    Miłośnicy Brovarni powinni zorganizować akcję protestacyjną. Powiem szczerze, że jestem zbulwersowany ceną nowego wyrobu. Chyba właścicielom coś padło na głowę...
    12 zł za kufel to jest kpina z klienta.

Leave a comment:

• biermann
    replied
    Od dziś w sprzedaży "Brovarnia Bursztynowe" 13,5 blg. O godzinie 18 tradycyjna środa z darmową beczka (10l) dziś oczywiście nowe piwo.
    Zachęcam też miłośników Brovarni do oddania głosu http://gdansk.naszemiasto.pl/artykul...a,id,t,tm.html

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    A nie lepiej i prościej rozciągnąć je na cały tydzień
    Ale dobre i to!

Leave a comment:

• biermann
    replied
    Szczęśliwe godziny zostały rozciągnięte z poniedziałku na wtorek oraz niedzielę.

Leave a comment: