Ogłoszenie
Collapse
Zasady działu Knajpy/puby polskie
Zasady opisywania lokali:
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less
Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia
Collapse
X
-
Z pozytywów - dzis dotarły etykiety. Najdalej na przyszły weekend będą dostępne butelki z naszym piwem.
-
-
Darko, złe odniosłeś wrażenie.
A biermnna znam osobiście i nigdy między nami nie było złego słowa, nawet jak kolejny raz ograł moje rezerwy w Hattricku
Off...
Leave a comment:
-
-
No nie proszę mi się nie kłócić. A żeby nikomu nie było przykro: byłam u Piwowara i wiem, że on może wszystko*.
*jeśli tylko małżonka się nie sprzeciwia
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA gdzie ja piszę, że to wina piwowara? Trzeba mieć dużo złej woli, by się tego dopatrywać w mojej wypowiedzi. Temat jest o lokalu otwartym od godz. 12:00, który ma wyodrębnione piętro akurat pasujące a tego typu imprezy. I jestem ciekaw co to za impreza, że miejsca (teoretycznie na 150 osób) jest za mało i trzeba zamykać lokal. Akurat w tę sobotę są Koźlaki, więc nie ma większego problemu (chociaż jak zrozumiałem Budvar mógł mieć w planach odwiedzenie i browaru i Koźlaków). A Biermannowi chwała, że uprzedził o takiej niespodziance.
Odniosłem wrażenie, że chcesz, aby biermann się tłumaczył.
Niektórym wydaje się, że piwowar w browarze restauracyjnym jest wszechwładny... Osobiście nie raz się z tym spotkałem.Last edited by darko; 05-09-2008, 15:33.
Leave a comment:
-
-
A gdzie ja piszę, że to wina piwowara? Trzeba mieć dużo złej woli, by się tego dopatrywać w mojej wypowiedzi. Temat jest o lokalu otwartym od godz. 12:00, który ma wyodrębnione piętro akurat pasujące a tego typu imprezy. I jestem ciekaw co to za impreza, że miejsca (teoretycznie na 150 osób) jest za mało i trzeba zamykać lokal. Akurat w tę sobotę są Koźlaki, więc nie ma większego problemu (chociaż jak zrozumiałem Budvar mógł mieć w planach odwiedzenie i browaru i Koźlaków). A Biermannowi chwała, że uprzedził o takiej niespodziance.Last edited by Pendragon; 05-09-2008, 14:45.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziLekka przesada. To co to za impreza, że im pięterko nie wystarcza?
Leave a comment:
-
-
Lekka przesada. To co to za impreza, że im pięterko nie wystarcza?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedziW najbliższą sobotę 6.09 lokal będzie zamknięty - został zarezerwowany na imprezę.
Leave a comment:
-
-
W najbliższą sobotę 6.09 lokal będzie zamknięty - został zarezerwowany na imprezę.
Leave a comment:
-
-
Żeby się nie znęcać nad tym lokalem napiszę tylko, że pszenica była kiepskiej jakości.
Jakoś taka mało pszenicowa. Kolor i konstystencja soku pomarańczowego. Bardzo duże zmętnienie, na dnie kufla zaczeła się tworzyć warstewka drożdzy.
Niesmakowało.
Dwie kadzie fermenctacyjne były wypełnione. W jednej fermentacja trwała w najlepsze, jak na moje oko 2 dzień. W drugim już się kończyła. Więc pewnie za niedługo będzie coś innego.
A potem poszliśmy do Degustatorni, ale to już w innym wątku.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziOwszem jeśli to będzie kilka innych lokalizacji, to mogą teoretycznie zaspokoić popyt. Nie zmienia to jednak faktu, że jeśli ktoś w mądry sposób będzie zarządzał trzecim browarem, to może on również odnieść sukces.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTo nie było tak, ze robiłem analizę, to było ogólne odczucie, ale choćby Dueseldorf (0,5 mln mieszkańców) chyba z 6 browarów (w tym chyba 4 restauracyjne), Goerlitz (0,05 mln mieszkańców) 2 browary restauracyjne.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA nie zapominajmy, że Gdańsk jest miastem nad morzem...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTaki Kraków IMO może wchłonąć też spokojnie 4 browary, a nawet 6 jeśli będą miały ciekawą ofertę i będą dobrze zarządzane i promowane. Nie sądzisz?Last edited by delvish; 16-08-2008, 20:41.
Leave a comment:
-
Leave a comment: