Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • e-prezes
    replied
    Drogi lokal. O jedzeniu, nawet przekąsek można zapomnieć. Schwarz z węzonymi słodami jakiś mało wędzony.

    Leave a comment:


  • canigggia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
    Wiadomo kto to?
    Głównym piwowarem pozostał teraz chyba Andrzej Pustelnik.

    Leave a comment:


  • docent
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedzi
    Dziś lane piwa są dziełem nowego piwowara.
    Wiadomo kto to?

    Leave a comment:


  • Antylop
    replied
    Dziś lane piwa są dziełem nowego piwowara.
    American Wheat nie przypadł mi szczególnie do gustu -
    nieco wodnisty i według mnie zbyt nisko wysycony.

    Leave a comment:


  • Antylop
    replied
    American Wheat

    Od wczoraj (o 19:00 miała miejsce premiera)
    dostępne jest "piwo specjalne" - American Wheat
    Edycja, jak zwykle, 850-litrowa.

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Chyba rozumiem i jest to naturalna kolej rzeczy, której należało się spodziewać.

    Leave a comment:


  • Antylop
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    To Dymione będzie ostatnie ostatnie?
    Okazało się, że sytuacja jest dynamiczna...
    Nie chcę wrzucać niesprawdzonych informacji, więc wstrzymam się z odpowiedzią.
    Być może ktoś inny - coś innego...

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    To Dymione będzie ostatnie ostatnie?

    Leave a comment:


  • Antylop
    replied
    I'm bringing some good news: w marcu pojawi się w Brovarni "Dymione"

    Leave a comment:


  • Antylop
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
    Ale że co, piwo z Gościszewa przyjechało
    Do Brovarni ?

    Leave a comment:


  • docent
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedzi
    A jest ktoś jeszcze kto o tym nie wie ?
    Ale że co, piwo z Gościszewa przyjechało

    Leave a comment:


  • Antylop
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
    No to się wygadałeś, że to to samo
    A jest ktoś jeszcze kto o tym nie wie ?

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedzi
    Ps. Właśnie jadę spić resztki Słodkiej krówki
    No to się wygadałeś, że to to samo

    Leave a comment:


  • Antylop
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
    Ciekawe posunięcie, szczególnie w kontekście faktu, że coraz więcej browarów restauracyjnych próbuje warzyć coś specjalnego...
    Mnie też to dziwi i martwi jednocześnie
    Ostatnimi czasy chodziłem do Brovarni głównie na "piwa specjalne".
    AIPA, Dymione i Sweet Cow w ich wydaniu uważam za bardzo udane.
    Ps. Właśnie jadę spić resztki Słodkiej krówki

    Leave a comment:


  • docent
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedzi
    "Piw specjalnych" w Brovarni już nie będzie
    Rozmawiałem dziś z Michałem Saksem i taką nieciekawą informację mi przekazał.
    Uzasadnieniem jest wyższy koszt produkcji i dezorganizacja pracy - moim zdaniem wielka szkoda.
    Została jeszcze końcówka ostatniego piwa specjalnego - Milk Stouta.
    Ciekawe posunięcie, szczególnie w kontekście faktu, że coraz więcej browarów restauracyjnych próbuje warzyć coś specjalnego...

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎