Ogłoszenie
Collapse
Zasady działu Knajpy/puby polskie
Zasady opisywania lokali:
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less
Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia
Collapse
X
-
Drogi lokal. O jedzeniu, nawet przekąsek można zapomnieć. Schwarz z węzonymi słodami jakiś mało wędzony.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziWiadomo kto to?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedziDziś lane piwa są dziełem nowego piwowara.
Leave a comment:
-
-
Dziś lane piwa są dziełem nowego piwowara.
American Wheat nie przypadł mi szczególnie do gustu -
nieco wodnisty i według mnie zbyt nisko wysycony.
Leave a comment:
-
-
American Wheat
Od wczoraj (o 19:00 miała miejsce premiera)
dostępne jest "piwo specjalne" - American Wheat
Edycja, jak zwykle, 850-litrowa.
Leave a comment:
-
-
Chyba rozumiem i jest to naturalna kolej rzeczy, której należało się spodziewać.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTo Dymione będzie ostatnie ostatnie?
Nie chcę wrzucać niesprawdzonych informacji, więc wstrzymam się z odpowiedzią.
Być może ktoś inny - coś innego...
Leave a comment:
-
-
I'm bringing some good news: w marcu pojawi się w Brovarni "Dymione"
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziAle że co, piwo z Gościszewa przyjechało
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedziA jest ktoś jeszcze kto o tym nie wie ?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo to się wygadałeś, że to to samo
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedziPs. Właśnie jadę spić resztki Słodkiej krówki
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziCiekawe posunięcie, szczególnie w kontekście faktu, że coraz więcej browarów restauracyjnych próbuje warzyć coś specjalnego...
Ostatnimi czasy chodziłem do Brovarni głównie na "piwa specjalne".
AIPA, Dymione i Sweet Cow w ich wydaniu uważam za bardzo udane.
Ps. Właśnie jadę spić resztki Słodkiej krówki
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedzi"Piw specjalnych" w Brovarni już nie będzie
Rozmawiałem dziś z Michałem Saksem i taką nieciekawą informację mi przekazał.
Uzasadnieniem jest wyższy koszt produkcji i dezorganizacja pracy - moim zdaniem wielka szkoda.
Została jeszcze końcówka ostatniego piwa specjalnego - Milk Stouta.
Leave a comment:
-
Leave a comment: