Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Szczecin, pl. Batorego 3, Stara Komenda

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl Wyświetlenie odpowiedzi
    I nie jest to moja opinia lecz ocena człowieka z Niemiec który raczył odwiedzić Starą Komendę w drodze na II Szczecińskie Warsztaty Piwowarskie.
    Niemiec, znaczy, fachowiec .

    Comment


    • #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl Wyświetlenie odpowiedzi
      Jak to możliwe żeby w browarze zabrakło piwa !!!
      W polskim browarze restauracyjnym to raczej norma, niż wypadek przy pracy.
      blog.kopyra.com

      Comment


      • #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
        Niemiec, znaczy, fachowiec .
        hehe, pewnie chodzi o Volkera. Można powiedzieć, że fachowiec i nie trzeba przewracać gałami.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment


        • #19
          Nie neguję jego fachowości, trochę dziwi mnie tylko kangur.pl na kolanach, bo gość "z Niemiec", "zaszczycił", a tu jebut i piwa zabrakło. A jakby wpadł na dwa piwa ze szwagrem po robocie i by zabrakło, to by się nie wkurzył?

          Comment


          • #20
            Każdy by się chyba załamał. Przychodzisz do browaru restauracyjnego z kolegą, któremu chcesz pokazać, że Szczecin ma dobre piwo. Tymczasem półciemnego nie ma, pszenica jest niepijalna, a jasne smakuje jak koncerniak. Dobrze się zapowiadało, a skończyło się niestety jak zawsze. Mam nadzieję, że kolejne dwa minibrowary powstaną szybko i będzie zdrowa konkurencja, która wymusi też pracę nad jakością i płynnością produkcji.
            Piwolog radzi...
            Piwo Domowe na Facebooku
            Szczeciński Konkurs Piw Domowych

            Comment


            • #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bimbelt Wyświetlenie odpowiedzi
              Każdy by się chyba załamał. Przychodzisz do browaru restauracyjnego z kolegą, któremu chcesz pokazać, że Szczecin ma dobre piwo. Tymczasem półciemnego nie ma, pszenica jest niepijalna, a jasne smakuje jak koncerniak. Dobrze się zapowiadało, a skończyło się niestety jak zawsze. Mam nadzieję, że kolejne dwa minibrowary powstaną szybko i będzie zdrowa konkurencja, która wymusi też pracę nad jakością i płynnością produkcji.
              Przepraszam ale jak który koncerniak smakuje Jasne ze Starej Komendy?

              Comment


              • #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                Niemiec, znaczy, fachowiec .
                Q..wa, znaczy że bezstronny, a że fachowiec to inna sprawa.
                Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

                "denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

                Comment


                • #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                  Nie neguję jego fachowości, trochę dziwi mnie tylko kangur.pl na kolanach, bo gość "z Niemiec", "zaszczycił", a tu jebut i piwa zabrakło. A jakby wpadł na dwa piwa ze szwagrem po robocie i by zabrakło, to by się nie wkurzył?
                  kangurpl bez kropki !!! A z tymi kolanami to przegiąłeś, jesteś tam na etacie czy co?
                  Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                  "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

                  "denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

                  Comment


                  • #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl Wyświetlenie odpowiedzi
                    kangurpl bez kropki !!! A z tymi kolanami to przegiąłeś, jesteś tam na etacie czy co?
                    Za kropkę sorka, a na etacie tam nie jestem, m.in. z dwóch powodów:

                    1) ich na mnie nie stać
                    2) mnie nie stać na dojazdy do pracy

                    I kropka .

                    Comment


                    • #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpl Wyświetlenie odpowiedzi
                      Jak na razie nie ma czym się podniecać, tzw management zawodzi na całej linii.
                      Jak to możliwe żeby w browarze zabrakło piwa !!!
                      W ostatnia sobotę ciemnego nie było, pszeniczne było tragiczne a jasne było klarowne jak nie przymierzając Bosman.
                      I nie jest to moja opinia lecz ocena człowieka z Niemiec który raczył odwiedzić Starą Komendę w drodze na II Szczecińskie Warsztaty Piwowarskie.


                      Dobre wiadomości ze Starej Komendy:

                      Wczoraj (21.11.11) byłem na miejscu, i wszystkie trzy rodzaje piwa były. Bursztynowe i pszeniczne wróciły do normalnego (wspaniałego) poziomu jakości. Jasnego nie piłem.

                      Kilka dni temu warzono Piwo Ciemne jako Świąteczne, będzie zamiast Bursztynowego w grudniu.

                      Więc na razie wszystko w porządku!

                      Volker
                      Volker

                      Brunnenbräu Hausbrauerei

                      Comment


                      • #26
                        Mi też udało się trafić na pełen asortyment, który opisałem w odpowiednim miejscu: jasne, pszeniczne oraz bursztynowe.

                        W rozmowie z właścicielem i piwowarem zarazem, Damianem Kunachem, dowiedziałem się, że jest on zwolennikiem dobrze chmielonych piw w stylu Ale czy AIPA. Ma on zamiar rotować trzeci rodzaj piwa i może za którymś razem zdecyduje się na uwarzenie właśnie tych gatunków.

                        Obecnie trwa remont piwnicy, która powierzchniowo zajmuje obszar zbliżony do parteru lub piętra więc wkrótce przybędzie sporo miejsca.

                        Właściciel z jednej strony obawia się konkurencji, która ma powstać przecznicę dalej, z drugiej strony przypuszcza, że nie otrzymają oni finansowania z Unii. Szkoda by było, bo chętnie odwiedziłbym po drodze Starą Komendę raz jeszcze.

                        Zdjęcia do obejrzenia na Polskich Minibrowarach.
                        Last edited by docent; 24-11-2011, 17:10.
                        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                        Comment


                        • #27
                          Wejście to faktycznie stara komenda, reszta to raczej areszt tymczasowy
                          Sporo różnych miejscówek od zwykłych stołów w czeskim stylu poprzez małe stoliki z taboretami wciśnięte w wolne przestrzenie do wysokich pulpitów ze stołkami barowymi.
                          Jedzenie wygląda zachęcająco, wybór nieco bardziej skomplikowanych przekąsek piwnych też jest. Bardzo dużym plusem jest pani kelnerka w wieku 40+, o wiele bardziej pasująca do piwnych klimatów niż dwudziestoletni podlotek
                          Kadzie niestety moim zdaniem nie przystają do reszty, są jakby na doczepkę i przez to niezbyt wiarygodnie się prezentują. Taka moja impresja.
                          Piwo nie zniechęca ale też nie powala smakiem. Niemniej jest solidne. Poza tym to żelazny zestaw jasne-ciemne-pszenica, w mało atrakcyjnej cenie 9 zł.
                          Może akurat nie przy Komendzie powinienem to poruszać ale zaczynam się nudzić i zniechęcać kolejnymi polskimi mikrusami, które poza drenowaniem kieszeni klienta nie oferują niczego wyjątkowego. Był czas, że jak kanie dżdżu wyczekiwaliśmy kolejnej inwestycji. A dzisiaj? Ja jestem lekko zniesmaczony, nie dość, że powtarzalność to jeszcze średnia jakość bez czegoś co piwoszowi zatkałoby dech w piersiach. Na domiar złego Komenda opiera się na unijnych funduszach, czyli można założyć, że bez dotacji z naszych podatków inwestycja by nie zaistniała.
                          Pozostaje mieć tylko nadzieję, że doczekamy się mikrobrowarnianej pinty
                          Wiara w autorytet skraca drogę poznania i uwalnia nas od wysiłku - Święty Augustyn

                          Władza, która nie istnieje dla wolności, nie jest władzą, tylko przemocą - J. Acton

                          Robienie własnego piwa to fun, picie własnego to już lekka megalomania - Seta :D

                          Comment


                          • #28
                            Jeżeli 2 miesiące po rozruchu nadal nie dorobili się podstawek to jest to żenada.
                            "Każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie.."
                            art. 86 Konstytucji RP

                            Comment


                            • #29
                              Widocznie jeszcze za mało wypiłeś tutaj piwa, żeby mogli sobie już na to pozwolić.
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                              Comment


                              • #30
                                Pewnie bym wypił gdyby szło się tam dopchać do stolika
                                "Każdy jest obowiązany do dbałości o stan środowiska i ponosi odpowiedzialność za spowodowane przez siebie jego pogorszenie.."
                                art. 86 Konstytucji RP

                                Comment

                                Working...
                                X