Mysłowice, Janowska 111, Bar Piwosz Pod Cycym
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
Kiszot, cały czas mam ochotę na piwo z Tobą. Może kiedyś się to ziści?
Niestety Twoja dloń znowu przynosi pecha
To ten palec przeznaczenia. Po Twoim poście wybrałem się "Pod CYC", aby przekonać właścicielkę na rozszerzenie oferty. Stwierdzila, że czyniła już takie próby. Niestety rezultaty były ujemne.
Co gorsza w poniedziałek idzie do szpitala i knajpa będzie zamknięta. Aż mi się serce ścisnęło. Lokal z takimi tradycjami
Comment
Related Topics
Collapse
-
Nie bywałe, że w tak małej miejscowości powstał trzeci browar. Wiem, Telč to bajkowe miasteczko wpisane na listę UNESSCO, ale niestety czasy się zmieniły i turystów mało. W sumie to praktycznie nie ma ich wcale. W lokalach w większości siedzą tubylcy, przez rynek raz na jakiś czas przejdą...-
Channel: Czechy
-
-
Browar restauracyjny w północnej części miasta.
Z głównego dworca Porta Nuova dojazd tramwajem linii 9 (9 przystanków).
Browar istnieje od 2007 roku i jest zlokalizowany w odnowionym zespole budynków, wyglądających na dawny obszar przemysłowy.
Wchodzi się przez dziedziniec,...-
Channel: Włochy
2025-09-21, 21:55 -
-
Lokal w samym sercu Nicei przy stromej uliczce z widokiem na przepiękną katedrę Św. Reparaty.
Z dworca można dojechać tramwajem linii 1 (przystanek 200 metrów od lokalu), a do promenady jest stąd rzut beretem.
Sam browar mieści się kilkanaście km od Nicei, a ty ma firmowy pub....-
Channel: Francja
2025-09-16, 11:50 -
-
Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
Na szczęście ulica przy...-
Channel: Czechy
-
-
Bardzo przyjemny lokal, położony nieco na uboczu, ale wciąż w centrum miasta.
Chyba najprzyjemniejszy spośród tych, w kótrych miałem okazję pić piwo w Porto. Luźna atmosfera, zróżnicowana klientela, sensowni barmani.
Na tablicy dwanaście piw, w tym jedno ze Stu Mostów, jest...-
Channel: Portugalia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment