Wietnam, Hanoi, 1 Dinh Tien Hoang, Legend Beer Restaurant No 1

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

Wietnam, Hanoi, 1 Dinh Tien Hoang, Legend Beer Restaurant No 1

Legend Beer Restaurant No 1 to lokal firmowy browaru Legend Beer. Jak to pisałem w patrolu piwnym, jest to takie wietnamskie Bierhalle, Jeden browar w hanoi i 4 restauracje gdzie jest serwowane ich piwo.
    Restauracja ta znajduje się w samym sercu starej dzielnicy gdzie tętni życie, szczególnie turystyczne. Lokal położony jest na pierwszym piętrze budynku. Doskonała miejscówka pozwala w spokoju jeść, pić i obserwować ruch i życie na ulicy. Z tytułu położenia ceny piwa są tu najdroższe ze wszystkich odwiedzonych przeze mnie "Legendów". Dodatkowo, tylku tu można było dostać piwo Munchen, którego nie było w innych lokalach, nawet w browarze. Piwo podawane w firmowych kuflach, na firmowych waflach, firmowe chusteczki, pałeczki i zapałki. Obsługa w bluzkach Legend Beer, dobrze mówiąca po angielsku. Jeden z niewielu lokali serwujących prawdziwe espresso.
    Jedzenie tu było doskonałe, ceny dań wahają się od 5 do 20$ ale porcje są bardzo duże i przepyszne. Tam prawie za każdym razem jedliśmy mięso kraba w grillowanych kluseczkach, było to mistrzostwo świata. Małe zupy to były wielkie michy - nie dało się do końca zjeść całego talerza.
    Piwa w wątku samego browaru.

lokal
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=15833
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=15831
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=15832
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2011-09-29, 20:27.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Finlandia, Turku, Eerikinkatu 18, Brewery Restaurant Koulu
    pebejot
    Browar restauracyjny w centrum Turku, przy jednej z głównych arterii, mieszczący się w zabytkowej kamienicy.
    Tak się złożyło, że w sobotę 21 czerwca restauracja była zamknięta (święto narodowe), ale działał na zapleczu ogródek z osobnym barem i Food Truckiem w jednym.
    Po...
    2025-07-06, 08:28
  • darekd
    Loncium [Next Level Brewing], Urban Legend
    darekd
    Browar kontraktowy założony przez dwóch wiedeńskich piwowarów domowych w 2015 r.

"Modern Pale Ale"
    12,6% ekstr.
    5,4% alk.
    45 IBU

Chmiele: Columbus, Citra, Idaho 7

Aromat - owoce tropikalne, lekka brzoskwinia, znikome cytrusy, se...
    2024-12-14, 01:07
  • pebejot
    Bułgaria, Pazardżik, Iwajłowsko 41, Rhombus Brewery & Restaurant
    pebejot
    Bardzo dziwne miejsce, do którego dotarłem w piekielnie gorący dzień sierpnia.
    Sporych rozmiarów browar z restauracją i hotelem w mieście Pazardżik, a właściwie już kilkaset metrów za rogatkami miasta przy drodze krajowej.
    Lokalizacja jest o tyle dziwaczna, że dookoła nie ma...
    2024-09-06, 17:13
  • pebejot
    Austria, Graz, Weblinger Str. 10, Sudhaus Brauerei & Restaurant
    pebejot
    Chyba pierwszy browar restauracyjny w stolicy Styrii, otwarty w 2018 roku.
    Obiekt zlokalizowany jest z dala od centrum Grazu w okolicy centrów handlowych.
    250 metrów od browaru znajduje się stacja kolejowa Graz Webling, skąd odjeżdżają pociągi podmiejskie prywatnego operatora GKB...
    2024-06-06, 11:51
  • elbinger
    Sprzedam pokale restauracyjne EB + inne w komplecie
    elbinger
    Sprzedam w komplecie pokale RESTAURACYJNE EB i masę dodatkowych gratis z lat PRL.
    Jestem mocno elastyczny, mogę zawieźć, mogę kupca przyjąć u siebie w domu.
    Nie chciałbym sprzedawać pojedynczo, bo teraz taka kolekcja już nie do zdobycia.

Jeśli ktoś będzie zainteresowany
    ...
    2022-02-27, 10:06
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...