Schruns to miasteczko malowniczo położone w cieniu ostrych grani okolicznych szczytów. Zimą jest to raj dla narciarzy, gdzie na stokach korzystając z bogatej infrastruktury, mogą uskuteczniać swoje szusy. Samo miasto jest raczej senne, jakieś stragany z miejscowymi specjałami oraz solidnie zapełnione ogródki przy hotelach, gdzie leniwie sączy się jakieś napoje, wystawiając twarze na działanie wiosennego słońca..
Miejscowość ma bardzo dobre skomunikowanie z okolicą, gdyż kończy się tam lokalna linia kolejowa z Bludenz, skąd mozna dojechać częstymi pociągami do Wiednia..
Miłośnicy piwa w lokalnym wydaniu też znajdą coś dla siebie, bo działa tutaj mikrus Biersederei.
Mieści się w niewielkim pomieszczeniu podzielonym na sklep i warzelnie. Nic szczególnego.
Przed sklepem jest mała kanapa do siedzenia, ale generalnie nie widziałem żadnego nalewaka. Być może są tam organizowane jakieś imprezy i wówczas można się napić miejscowego piwa z kija.
W lodówkach za to stoją miejscowe produkty rozlewane do szklanych butelek o pojemności 0,5 i 0,3 l
Oczywiście zakupiłem sobie mały zestaw.
1765-Lager 10*, 4%
Weisse Hex- Pszenica, 12*,5%
Historie Muntafuner- Marzen- 12*, 5%.
Munster- Festbier- 15*,6,5%
Czyli generalnie klasyka. Później wypite w/w piwa zrobiły dobre wrażenie, ale jakiegoś super wystrzału nie zanotowałem.
Ceny generalnie koło 3.50€.Niektóre ciut wyższe.
Przez szybę zobaczyłem warzelnie która faktycznie jest z gatunku mikro i w zasadzie to by było na tyle...
Praca w sklepie nie należy do długich, bo otwarte jest od wtorku do piątku w godzinach 14.00 - 17.30.
Na fotkach:
1. Na parterze tego domu mieści się browarek ze sklepem.
2. Oferta butelkowa.
3. Warzelnia.
Miejscowość ma bardzo dobre skomunikowanie z okolicą, gdyż kończy się tam lokalna linia kolejowa z Bludenz, skąd mozna dojechać częstymi pociągami do Wiednia..
Miłośnicy piwa w lokalnym wydaniu też znajdą coś dla siebie, bo działa tutaj mikrus Biersederei.
Mieści się w niewielkim pomieszczeniu podzielonym na sklep i warzelnie. Nic szczególnego.
Przed sklepem jest mała kanapa do siedzenia, ale generalnie nie widziałem żadnego nalewaka. Być może są tam organizowane jakieś imprezy i wówczas można się napić miejscowego piwa z kija.
W lodówkach za to stoją miejscowe produkty rozlewane do szklanych butelek o pojemności 0,5 i 0,3 l
Oczywiście zakupiłem sobie mały zestaw.
1765-Lager 10*, 4%
Weisse Hex- Pszenica, 12*,5%
Historie Muntafuner- Marzen- 12*, 5%.
Munster- Festbier- 15*,6,5%
Czyli generalnie klasyka. Później wypite w/w piwa zrobiły dobre wrażenie, ale jakiegoś super wystrzału nie zanotowałem.
Ceny generalnie koło 3.50€.Niektóre ciut wyższe.
Przez szybę zobaczyłem warzelnie która faktycznie jest z gatunku mikro i w zasadzie to by było na tyle...
Praca w sklepie nie należy do długich, bo otwarte jest od wtorku do piątku w godzinach 14.00 - 17.30.
Na fotkach:
1. Na parterze tego domu mieści się browarek ze sklepem.
2. Oferta butelkowa.
3. Warzelnia.