Ostrava, Poštovní 155/14, Psí kusy - HoppyDog pub

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shedao
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.09
    • 935

Ostrava, Poštovní 155/14, Psí kusy - HoppyDog pub

Ostrawski browar HoppyDog doczekał się swojej firmowej knajpy w centrum miasta. Otwarcie nastąpiło jakieś dwa tygodnie temu, więc jest to świeża sprawa. Na miejscu sporo kranów, chyba 6 czy 8. Niestety, nie są one uzupełniane na bieżąco, i tak oto z pełnego kompletu na imprezie otwarcia, podczas mojej wizyty kilka dni później były tylko dwa(!) czynne krany - z White Rabbitem (dunkelweizen) i Dogmą (IPA). Ceny zdecydowanie kraftowe, czyli przegięte (choć i tak nieco lepsze niż u nas). Lokal malutki, na jakieś pięć stolików upchniętych w niewielkiej przestrzeni. W lodówce trochę PETek z ichnim piwem. Nie jest to miejsce na dłuższą posiadówę, raczej: wpaść po petkę, szybko wypić malucha i dalej w drogę.

Ogólnie - poczułem się tam, jakbym był w polskim browarze, a nie czeskim. To nie było dobre uczucie
    Ostatnia zmiana dokonana przez Shedao; 2018-04-24, 10:46.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13297

Byłem w zeszłym tygodniu. Na kranie był ich leżak oraz APA, IPA, Double IPA i Black IPA.
    Lokal z zewnątrz nie rzuca się mocno w oczy, ale trafić łatwo. Piwo na wynos nadal w lodówce.

Może trochę nie przypomina klimatu czeskich lokali, ale z drugiej strony ile polskich kraftów ma własne lokale? Ja posiedziałem dłużej (byłem w środku tygodnia).

Piwa były w porządku, lokal ok.

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 24268

Hoppydoga nie było na Lopni Beczku, więc uznaliśmy że trzeba odwiedzić. Lokal dalej ciasny Wcisnęliśmy się w "lożyczkę" po lewej od bezdrzwiowego wejścia toalety (to akurat trochę straszy bo bardziej przyciąga wzrok niż bar po prawej).

Ale na barze wszystkie krany obsadzone.

Powiedziałbym że panuje tu wyraźnie artykułowana miłość do polskich kraftów, poza np. akcentami polskimi na kranach - Maerzen i Brew Paths Neipa z Maryensztadtu, to w wucecie męskim nawet zbudowano za sedesem ołtarzyk z puszek składającym w głównej mierze z blach Funky Fluid, Nepo, Maryensztadt, itp

Klimat taki trochę obskurno-squotowy. Mnie pasuje.

aaa...można z pieskiem

Lista piw pojawia się na stronie i na SocMediach,. ostatni lineup to:
      • Hoppydog - Baskerville 15 - Black IPA
      • Hoppydog - Vojta 11 - Ležák
      • Hoppydog - Goro 14 - White IPA
      • Hoppydog - Hafananas 12 - Gosé
      • Maryensztadt - Marzen 13
      • Ten men brewery collab Maryensztadt - Brew Paths - NEIPA 7%

Wciągnęliśmy po nakładanym hermelinie i utopencu. Powiem tak - w Polsce bez wyraźnej rekomendacji lub nie będąc na muszce - w podobnym lokalu nie wziąłbym nic do jedzenia. W Czechach - i tu w szczególności - to co innego. Obie pozycje - bezbłędne.

A same piwa w dobrej kondycji. Po Lopni Beczku, to 70 CK za 0,5l kraftu - tanioszka.

Obsługa przemiła. Trochę zaniepokojona naszym słabym tempem spożycia.

Dla mnie lokal spełnił oczekiwania, choć mojej matki bym tam nie zaprosił.

Godziny otwarcia:
      • Poniedziałek: zamknięte
      • Wtorek: 16:00 – 22:00
      • Środa: 16:00 – 22:00
      • Czwartek: 16:00 – 22:00
      • Piątek: 16:00 – 00:00
      • Sobota: 16:00 – 00:00
      • Niedziela: zamknięte

🌐 Strona WWW:
      Užijte si nezapomenutelné chvíle v craftbeer baru Psí Kusy v Ostravě – místo, kde se setkává vášeň pro kvalitní pivo a dobrá atmosféra ve skvělé společnosti.

📘 Facebook:
      Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.

📸 Instagram:
      Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

🗺️ Mapa Google:

🧭 OpenStreetMap:
      https://www.openstreetmap.org/search...2F14+Ostrava&z oom=19&minlon=18.339687287807468&minlat=49.6900133 51356804&maxlon=18.343096375465397&maxlat=49.69127 481223274#map=19/49.836859/18.290966
      Attached Files
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment