Witam! Czy ktoś wie gdzie można dostać Królewskie w Poznaniu?
Gdzie Królewskie w Poznaniu?
Collapse
X
-
Fakt nie ma, najbliżej w Kórniku, Słupcy lub Murowanej Goślinie. Nie rozumiem tej "mody" na Królewskie, aczkolwiek w porównaniu z 90% koncerniaków jest ono nawet wypijalne.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Też nie rozumiem po co to komu i do czego.W Poznaniu bywam dość często i prawdziwe piwa są spokojnie osiągalne. Jako urodzony Warszawiak, nawet bym nie chciał na to obecne pseudo Królewskie nawet spojrzeć, tak jak na inne koncernowe pomyje. Ale może to i lepsze od Lecha... Nie wiem i nie zamierzam sprawdzać. A Królewskie się skończyło wraz z zamknięciem Browaru Warszawskiego na Grzybowskiej. Teraz to tylko nalepka na butelce z fabryki napojów piwopodobnych Warka.
Comment
-
Proszę nie komentować gustu piwnego innych użytkowników. Każdy pije to co lubi. Do oceniania piwa służy dział Piwo Konkretnie.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
Related Topics
Collapse
-
Pewnie nic nowego dla miejscowych, dla mnie jak najbardziej. Nieco poza standardowym szlakiem w Poznaniu - taka fajna gastro-enklawa pomiędzy rondem Śródka a Ostrowem (Ostrowiem?) Tumskim w Poznaniu mi się objawila. A tam na ten przyklad silnie związany z Browar Za Miastem przyjazny lokal gdzie...
-
Channel: Wielkopolskie
-
-
Będąc w Cluj 8.08.2023 odwiedziliśmy browarek Hophead Brewing https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ku#post2336054.
Dokładnie bramę obok, po tej samej stronie ulicy,...-
Channel: Rumunia
2023-10-29, 22:04 -
-
Piwo z Lidla za 2,55zł. Alkohol 6%. Innych danych brak. Kod LA - Łomża. Piana ambitna, gęsta, co też widać na zdjęciach. Zapach metal, trochę słodu. Barwa bursztynowa. Smak? Nuty słodowe, alkoholowe, alkoholowa, marginalna goryczka. Van Pur zleca różnym browarom produkcję tych piw do różnych...
-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-08-29, 14:26 -
-
Jak w temacie. Przeglądałem listę zlotów i nie znalazłem.
-
Channel: Wielkie Zloty BrowarBizu
-
-
Strakonice, to malownicze miasto w południowych Czechach, położone na zbiegu rzek Otavy i Volyňki. Po jednej stronie rzeki można zwiedzać ładny, gotycki zamek, a po drugiej na skromnym, kiszkowatym ryneczku od 2022 roku działa browar Haďák.
Pierwszy człon nazwy browaru to nazwisko właściciela,...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment