Pojawił się ekologiczny pszeniczniak z Neumarkter Lammsbrau, kosztuje co prawda 6,50, ale wg mnie jest kapitalny. Dodatkowo lodóweczka elegancko wypchana po brzegi standardem plus powrotem niektórych piw jak Lwowski Porter.
Od dziś u Grubego nowości z mikrobrowarów Bawarii - na początek pojawiły się trzy rodzaje Wagnera - Weisen (moja ulubiona pszenica i najlepsza z bawarskich), Dunkel i Lager.
Pyszności
Od ponad roku w sklepie U grubego nie ma już piwa z Konstancina a jedynie z Ciechanowa. Wybór jako taki trochę piwska masowego i lokalnego ja osobiście polecam oczywiście perłę z lublina jak rownież Nałęczowskie z Chełma jest niesamowite i w małej butelce. Ceny piw w sklepie u Grubego nico zawyżone ale dla dobrego piwka warto wydać nieco więcej .....
Od ponad roku w sklepie U grubego nie ma już piwa z Konstancina a jedynie z Ciechanowa. Wybór jako taki trochę piwska masowego i lokalnego ja osobiście polecam oczywiście perłę z lublina jak rownież Nałęczowskie z Chełma jest niesamowite i w małej butelce. Ceny piw w sklepie u Grubego nico zawyżone ale dla dobrego piwka warto wydać nieco więcej .....
Tak nie za bardzo rozumiem dlaczego można perłę z Lublina polecać albo co takiego niesamowitego jest w Nałęczowskim
Oferta Piwek u grubego
Po wejściu do sklepu po lewej stronie lodoweczka a tam od dołu:
-Ciechan: Miodowe, Lagerowe, porter, malinowe, lwówek, wrocławskie, pszeniczne, wyborowe
-kolejna półka Perła i łomża: Niepasteryzowane, Export, Chmielowe itp.
-Kolejna Wyższa półka to mieszaniny piw komercyjnych: lech, tyskie, Kaper, redsy i inne
Ale ciekwą ostatnią i najwyższą pólką jest półka z czeskimi piwami;
-Starowar, Bażant, Johaness, desperados,, koźlak
tyle spamiętałem moze ktoś coś doda do tej listy
Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2012-07-29, 08:55.
Powód: usunięto kryptoreklamę
Ale ciekwą ostatnią i najwyższą pólką jest półka z czeskimi piwami;
-Starowar, Bażant, Johaness, desperados,, koźlak
Akurat żadne z nich czeskie nie jest
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est
4090 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 734zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 01.05.2025
Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...
Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
Comment