Adres to ul. Św. Gertrudy 17/3, ale wejście znajduje się od ulicy Św. Sebastiana. Nad wejściem rzucający się w oczy napis "Alkohole 24h". Nowo otwarty punkt na piwnej mapie Krakowa (właściciel powiedział, że działają dopiero od dwóch miesięcy). Plus lokalu to lodówka dedykowana piwom z browarów regionalnych. A w lodówce zauważyłem komplet Ciechanów z Krzepiakiem, kilka produktów z Konstancina i Grybowa, Kormoran, Gościszewo (Viva Hel), "browar" Gontyniec i inne browary, których niestety nie zapamiętałem. Wybór nie jest powalający, ale dopiero rozkręcają działalność. Przykładowe ceny (chyba z kaucją, bo własnych butelek nie miałem): 
- Gniewosz koźlak (Gontyniec) 0,33l - 3,00 zł;
- Starodawne (Konstancin) 0,5l - 3,59 zł;
- Świeże (Kormoran) 0,5l - 4,49 zł.
					- Gniewosz koźlak (Gontyniec) 0,33l - 3,00 zł;
- Starodawne (Konstancin) 0,5l - 3,59 zł;
- Świeże (Kormoran) 0,5l - 4,49 zł.

)
 )

.Sklep ogólnie jest na Sebastiana.
 .Sklep ogólnie jest na Sebastiana.

. Poza tym piwa z czech, belgii, ukrainy no i oczywiście dużoo smakowych!! Polecam!!!!!!!!!
. Poza tym piwa z czech, belgii, ukrainy no i oczywiście dużoo smakowych!! Polecam!!!!!!!!!

kolejny to raz kiedy WŁAŚCICIELE SKLEPÓW reklamują się na forum nie tu, gdzie powinni... a szkoda. a propos piwa o wdzięcznej nazwie Cornelius, czy Ale Ale, do którego swoją drogą mam ostatnio duże zastrzeżenia (czyżby zmiany nie służyły temu trunkowi?) to niestety historia związku z browarem Sulimar jest nieco bardziej skomplikowana, ale to już temat na inną dyskusję. z kolei jeśli chodzi o Gontyniec to dziwi rzeczywiście fakt, iż właściciele sklepów nie posiadają nawet najbardziej podstawowej wiedzy na temat piw, które sprzedają. smutne. ale bądźmy dobrej myśli, iż wkrótce i Gontyniec będzie się szczycił swoim WŁASNYM browarem. (mówią 'na mieście', iż były administrator browaru Czarnków przeszedł do Gontyńca, ale czy to prawda?)
 kolejny to raz kiedy WŁAŚCICIELE SKLEPÓW reklamują się na forum nie tu, gdzie powinni... a szkoda. a propos piwa o wdzięcznej nazwie Cornelius, czy Ale Ale, do którego swoją drogą mam ostatnio duże zastrzeżenia (czyżby zmiany nie służyły temu trunkowi?) to niestety historia związku z browarem Sulimar jest nieco bardziej skomplikowana, ale to już temat na inną dyskusję. z kolei jeśli chodzi o Gontyniec to dziwi rzeczywiście fakt, iż właściciele sklepów nie posiadają nawet najbardziej podstawowej wiedzy na temat piw, które sprzedają. smutne. ale bądźmy dobrej myśli, iż wkrótce i Gontyniec będzie się szczycił swoim WŁASNYM browarem. (mówią 'na mieście', iż były administrator browaru Czarnków przeszedł do Gontyńca, ale czy to prawda?)
 Pozdrawiam
Pozdrawiam

Comment