Połczyn-Zdrój, Piwo na chłodne wieczory

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3656

Połczyn-Zdrój, Piwo na chłodne wieczory

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • WojciechT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2012.09
    • 2546

Ocena z ARTomatu

Kolor: Zloty. [5]
    Piana: Niska, niezbyt trwała, gdzieniegdzie zostawiająca ślady na szkle. [2.5]
    Zapach: Grzańcowy, trochę chemiczny, korzenny, miodowy. [3.5]
    Smak: Cóż... Nie jestem fanem piwnego grzańca, to i ten wynalazek jakoś szczególnie mi nie smakuje. Pity na zimno (a właściwie w temperaturze pokojowej) zdradza smak lekko chemicznego miodu, soku malinowego i imbiru. W sumie jak na coś takiego jest całkiem niezły (i o niebo lepszy od takiej Perły Miodowej czy Harnasia Grzaniec), ale cóż - ja tego w piwie nie szukam. Jeśli jednak ktoś lubi takie wynalazki, to ten będzie dla niego jak znalazł. [4]
    Wysycenie: W normie. Chyba. [5]
    Opakowanie: Etykieta jak z pamiętnika adepta photoshopu, czcionka mało czytelna, ale skład uczciwy i miejsce uwarzenia podano. [4]
    Uwagi: Nie ma tragedii, ale nie w moim guście.

Moja ocena: [3.775]

Comment

• WojciechT
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2012.09
      • 2546

I focia:
      Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Niemcy, München, Karlstraße 122, Higgins Ale Works
        dadek
        Malutki kraftowy browarek założony w 2018 roku przez Paula Higginsa - Amerykanina, który sprowadził się z żoną do Niemiec już 20 lat temu. To czego mu tu najbardziej brakowało to innych piw niż bawarska klasyka. Co najciekawsze swój browarek ulokował w Maxvorstadt, samym sercu tego co mu...
        2025-12-16, 01:04
      • abelincoln
        Wola, Kasprzaka 29, Beer bar
        abelincoln
        Moja firma w delegacji przyoszczędziła i zamiast normalnego hotelu w centrum, w limicie zmieściły się "apartamenty" na Woli. A po drodze trafił się ten bar - ostatni raz byłem w tej okolicy naście lat temu, jak mieszkałem kilkuset metrów stąd. Wtedy nie było jeszcze Hongkongu…...
        2025-09-16, 17:00
      • ART
        Zawiercie, ul. 3 Maja 25, Moon Lark POINT
        ART
        Świeżo otwarty lokal browaru Moonlark, znajduje się w centrum Zawiercia, przy jednej z głównych ulic miasta w zabytkowej zabudowie śródmieścia.

Najbliższy przystanek to „3 Maja – Sklep Złotnik”, około 100 m od lokalu. Dworzec kolejowy też pod nosem.

Godziny otwarcia (pewnie...
        2025-07-06, 13:01
      • darekd
        Wagner (Merkendorf), Bock Hell
        darekd
        Browar z Merkendorfu, małego miasteczka w Środkowej Frankonii (Bawaria).

Jasny koźlak, za który w 2015 otrzymali tytuł European Beer Star

16,8% ekstr.
        7,5% alk.

https://www.wagner-merkendorf.de/unsere-biersorten/

Aromat - słodowy z owocami (morele,...
        2024-12-14, 21:58
      • darekd
        Fuller's, Vintage Ale 2019
        darekd
        O piwach z browaru Griffin z londyńskiego Chiswick (należącego do Asahi) z tej serii była dawno temu już mowa:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-s-vintage-ale

Jednak każdy rocznik to inna receptura, stąd założyłem...
        2024-11-23, 23:51
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...