Kolor: Jasnozłoty [5] Piana: Na początku spora, szybko zredukowała się do cieniutkiej obrączki. [4] Zapach: Pierwsze co poczułem to mokra szmata, drugie to groszek konserwowy. Nie są to bardzo intensywne aromaty, ale skutecznie zabiły satysfakcję z konsumpcji. [2] Smak: Początkowo całkiem dobrze, przyjemna, lekka słodowość skontrowana wyraźną goryczką. Z czasem do kompozycji dołączył posmak starej szmaty. [3] Wysycenie: Odpowiednie [5] Opakowanie: Butelka zwrotna, kapsel firmowy, etykietka dosyć lipna i bezpłciowa. [4] Uwagi: Takiego Złotego pociągu wolałbym nie odkryć
Kolor: jasnozłocisty [4] Piana: ecru, drobna, zwarta, długo się utrzymywała [4.5] Zapach: słabiutki, głównie słodowy z domieszką metaliczności [3] Smak: w miarę pełne i treściwe, lekka goryczka, umiarkowana, w tle dobrze wyczuwalna słodowo-słodkawy smak, całość psuje jedynie jedynie zbyt metaliczny posmak z domieszka myszy [2] Wysycenie: troszkę za dużo [4] Opakowanie: dość uboga etykieta, firmowy kapsel [3.5] Uwagi: Nie do powtórzenia
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2016-12-17, 19:41.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Skoro wyraźnie napisano, że piwo jest pasteryzowane to już mamy tu inne piwo niż przez ostatnie lata i chyba zasługuje na nowy wątek.
Dodatkowo na kontrze widzimy informacje "filtrowane, poddane mikrofiltracji".
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Lager Series - czeski pils na chmielu żateckim (Saaz).
Chlebíček to kanapka z różnymi dodatkami, ale najczęściej jej podstawę stanowi majonezowa sałatka jarzynowa. Mam nadzieję, że warzyw jednak nie będzie.
Comment