Nie wyczułem ani hibiskusa ani rooibosa, przyzwoite piwo w swoim style (red ale). Barwa miedziana, goryczka niska, piwo pełne, słodowe, cukierkowe. Wypiłem bez skrzywienia, ale za ciężkie dla mnie, zbyt karmelowe.
Podobnie jak Yoda - nie czuję tych dwóch ingrediencji, mało tego - nie wyczułem tez trzeciej - czyli buraka zwyczajnego
Pomimo tego, w mojej ocenie - solidne, smaczne, dobrze zbalansowane piwo
W zapachu słodkie. Wyraźnie czuć hibiskus i lekko miodowe nuty z tego rooibosa. Gdzieś w tle, delikatnie słodowy. Po chwili wyłapałem odrobinę żelaza. Pomimo tego, zapach jest przyjemny.
W smaku, pierwsze co wyczułem to… żelazo. Jest go więcej niż w zapachu. Do tego, wyraźnie czerwonokrzew, i delikatnie hibiskus. Piwo jest zdecydowanie słodowe. Goryczka nie jest zbyt mocna. W zasadzie, jest tylko delikatnie zaznaczona. Odniosłem też wrażenie, że jest delikatnie kwaśne(?!).
Jak mogliście nie wyczuć tych dodatków? Nawet moja żona wyczuła!
pite z kranu. może jest trochę rooibosa, ale innych dodatków nie wyczułem. na początków chlebowe, karmelowo-drewniane, trochę gryzące. końcówka wodnista, raczej bez wyrazu..
Browar Piwoteka & BeerBros Nazwa Podaj Cegłę [ Hand The Brick] Styl
Red Ale (+hibiskus, burak zwyczajny, herbata rooibos)
5.2 % alk.
14 BLG Warka 12/07/2016 pite 14/08/2016 czyli lekko "po"
Ciekawy smak. Połączenie karmelu, wyraźnego rooibos z średnią i lekko ściągającą goryczką. Herbata (choć w rzeczywiści to nie jest herbata) mocno wyraźna. Trzeba lubić ten smak. Ja lubię
piwo niepasteryzowane a oznak zepsucia brak. Nawet nie jest choćby odrobinę przegazowane. Dobra robota plusuje nawet sporo po dacie Niczego nie urywa, ale smak jest ciekawy. Warto choć raz spróbować.
Burak na granicy autosugestii i szukania posmaków znanych z "Marwitowego soczku dwudniowego.
American Pils.
E: 8,0
A: 3, 5%
Lekkie piwo, jaśniutko żółte, z utrzymującą się powyżej obrączki pianą, słabo się osadzającą.
W zapachu chmielowa świeżość.
Wysycenie średnie.
Smakowo lekko, ale z bardzo przyjemną średnią goryczką, mimo lekkości...
Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony złoty.
Aromat - Mosaic i inne aromaty cytrusów.
Smak - lekko słodkawe, różne...
Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - blade złoto, lekko opalizujące.
Aromat - ziołowy na cytrusach.
Smak - lekko słodkawe, plus płatki owsiane, gorzkawe cytrusy na ziołowym....
Comment