Kolor: Bardzo delikatnie zamglony blado-słomkowy. [5] Piana: Średnio obfita, drobnopęcherzykowa, biała, niezbyt trwała, ładnie zdobi szkło. [3.5] Zapach: Średnio intensywny, ale wyraźny aromat wędzonki - takiej ogniskowej, a pod nią słabiej słodowe nuty, w tle odrobina owoców. [3.5] Smak: Mało ciała, wręcz wodniste, umiarkowana zbożowa słodowość, trochę wędzonki, delikatne nuty owocowe, brak goryczki. [3] Wysycenie: Umiarkowane - w porządku. [4] Opakowanie: Bardzo ładna etykieta, charakterystyczna dla pinty, komplet informacji. [5] Uwagi: Przeciętne piwo, o ile w aromacie jest przyzwoicie, to w smaku piwo jest zbyt wodniste, nawet na tak lekki styl jak grodziskie, co do reszty nie mam zastrzeżeń. Do popicia obiadu jest w porządku, ale samo z siebie nie warte powtórzenia. Warka do 01.01.2017.
Mocno zawiodłem się na tym piwie. Największą wadą jest słabe nagazowanie, chyba przez to piwo wydaje się wodniste. Smak i aromat jest w porządku. Czy było klarowne czy zamglone to nie pamiętam, bo uwagę moją od tego odwróciła niska piana. Jak dla mnie co najwyżej 3-/5, poziom nagazowania niszczy to piwo.
W tym roku piwo jest lepsze, treściwsze. Już dwa razy zapomniałem wypisać oceny, bo tak mi posmakowało, że wypiłem na 2-3 łyki. Jak znowu nie zapomnę, to wstawię aktualną ocenę. Warka 24.02.2018
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rafalek21
W tym roku piwo jest lepsze, treściwsze. Już dwa razy zapomniałem wypisać oceny, bo tak mi posmakowało, że wypiłem na 2-3 łyki. Jak znowu nie zapomnę, to wstawię aktualną ocenę. Warka 24.02.2018
Było już "a la grodziskie", "quasi grodziskie", "w stylu grodziskie", "grodziskie 2.0", "hoppy grodziskie" a nawet grodziskie, które nie smakowało jak grodziskie. Cóż przyszła pora na wersję "modern". Czym ten modern typ się wyróżnia..?...
To pierwsza tak obszerna publikacja poświęcona w całości Piwu Grodziskiemu – jedynemu w pełni rodzimemu stylowi piwnemu w Polsce. Autor książki, Witold Wieczorek, zgromadził imponującą ilość źródeł historycznych, obejmujących ponad 700 lat tradycji grodziskiego piwowarstwa. Uzupełnił...
W przeddzień WFP w samych Kraftach można będzie spróbowaćpo raz pierwszy:
Forever Young — Modern Grodziskie — uwarzonego wspólnie z Tomaszem Kopyrą.
Red Grodziskie z serii a’la Grodziskie, uwarzonego w kooperacji z Browamatorem.
Atmosferę wędzonki podkręci nowa warka Viva Śliwa,...
Comment