Kolor: czarne, przy boku szkła ciemny brąz [5] Piana: tu muszę dać ocenę na 3,5 (+/-) gdyż piwo nalewane było w zbyt zimnej temperaturze co na pewno miało wpływ na pianę, była jasno brązowa, drobna, szybko opadała [3.5] Zapach: dość dobrze wyczuwalny, paloność, kawa [4] Smak: pełne, treściwe, lekka goryczka, posmaki palone, odrobina czekolady z delikatną owocową nutką, posmak kawowy wyczuwalny na drugiej linii, jest przyjemnym dodatkiem, a nie smakiem wiodącym, całość dobrze zbalansowana [4.5] Wysycenie: troszkę za duże [4] Opakowanie: fajna etykieta, gładki kapsel [4.5] Uwagi: Piwo bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło, jak będzie to do niego na pewno wrócę
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2017-01-11, 21:21.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [4] Piana: Średnia, niezbyt trwała, beżowa, zostaje mały kożuch. [4] Zapach: Świeżo zmielona kawa. [4] Smak: Gorzka czekolada, kawa, lekko palone, goryczka kawowo-popiołowa, średnia. [4] Wysycenie: Niskie. [4.5] Opakowanie: Standard u nich, pseudowintydż, kapsel czarny. [4] Uwagi: Dość wytrawne piwo, niemal całkowicie zdominowane przez kawę. Dobre, gorzkie, ale dla mnie brakuje trochę balansu ze strony słodu. Dla miłośników kawy pozycja obowiązkowa.
Kolor: Po prostu czarny . [4] Piana: Beżowa, bardzo drobna, ale i bardzo niska jednak, w zasadzie nietrwała. [3] Zapach: Jak to przerwa - kawowy. Ale nie dla mnie, bo ja nie pijam kawy z mlekiem . [4] Smak: Gorzka czekolada, kawa (wiadomo!), ślad pralinowo-owocowy, ogólnie dość mięsisty. [4] Wysycenie: Niskie. [4] Opakowanie: W stylu browaru, mnie się podoba. [4] Uwagi: Piwo ma parametry "prawie RIS-a", i tak też smakuje .
Kawa dominuje, ale w niczym to nie przeszkadza. Za to pobudza po lanczu nie gorzej niż filiżanka małej czarnej. Pienistość i nasycenie jednak odstawała od normy. Wypite w Weźże Krafta w Krakowie. No to wziąłem
Zeszły rok wypadł nam bezurlopowo dzięki różnym niefartownym wydarzeniom.
Tym razem nie odpuścimy sobie odpoczynku by zebrać siły na nowe wyzwania oraz podstawowe codzienne czynności w prowadzeniu Centrum Piwowarstwa / browar.bizu.
Przerwa urlopowa wypada nam między 14 a...
Aromat - no czuć, że jest ten syrop, Tak wyraźny, że już na starcie jest obawa, że to będzie ulepek. W tle jakaś taka trudna do określenia mniej przyjemna nuta (po przelaniu łodygowo-ziemista), która wraz...
Piwo awizowane jako Hazelnut & Coffee Imperial Dessert Stout
E: 24% wag.
A: 7% obj.
Piana opada szybciutko, niemal brak śladów na szkle.
W zapachu potężna dawka orzechowa, orzechy zdominowały pozostałe akcenty.
Podobnie w smaku, głównie nuty orzechowe, poodbite...
Comment