Kolor: czarne, przy boku szkła ciemny brąz [5] Piana: tu muszę dać ocenę na 3,5 (+/-) gdyż piwo nalewane było w zbyt zimnej temperaturze co na pewno miało wpływ na pianę, była jasno brązowa, drobna, szybko opadała [3.5] Zapach: dość dobrze wyczuwalny, paloność, kawa [4] Smak: pełne, treściwe, lekka goryczka, posmaki palone, odrobina czekolady z delikatną owocową nutką, posmak kawowy wyczuwalny na drugiej linii, jest przyjemnym dodatkiem, a nie smakiem wiodącym, całość dobrze zbalansowana [4.5] Wysycenie: troszkę za duże [4] Opakowanie: fajna etykieta, gładki kapsel [4.5] Uwagi: Piwo bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło, jak będzie to do niego na pewno wrócę
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2017-01-11, 20:21.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [4] Piana: Średnia, niezbyt trwała, beżowa, zostaje mały kożuch. [4] Zapach: Świeżo zmielona kawa. [4] Smak: Gorzka czekolada, kawa, lekko palone, goryczka kawowo-popiołowa, średnia. [4] Wysycenie: Niskie. [4.5] Opakowanie: Standard u nich, pseudowintydż, kapsel czarny. [4] Uwagi: Dość wytrawne piwo, niemal całkowicie zdominowane przez kawę. Dobre, gorzkie, ale dla mnie brakuje trochę balansu ze strony słodu. Dla miłośników kawy pozycja obowiązkowa.
Kolor: Po prostu czarny . [4] Piana: Beżowa, bardzo drobna, ale i bardzo niska jednak, w zasadzie nietrwała. [3] Zapach: Jak to przerwa - kawowy. Ale nie dla mnie, bo ja nie pijam kawy z mlekiem . [4] Smak: Gorzka czekolada, kawa (wiadomo!), ślad pralinowo-owocowy, ogólnie dość mięsisty. [4] Wysycenie: Niskie. [4] Opakowanie: W stylu browaru, mnie się podoba. [4] Uwagi: Piwo ma parametry "prawie RIS-a", i tak też smakuje .
Kawa dominuje, ale w niczym to nie przeszkadza. Za to pobudza po lanczu nie gorzej niż filiżanka małej czarnej. Pienistość i nasycenie jednak odstawała od normy. Wypite w Weźże Krafta w Krakowie. No to wziąłem
Aromat - słodowy, palony, kola, miękkie tony prawdopodobnie od płatków owsianych
Piana - średnia, nietrwała, nieco dłużej znikoma koronka
Barwa - smolista z bardzo ciemno rubinowymi...
E: 11% wag., A: 4, 5 % obj.
Do nazwy dodano Italian Pils.
W zapacbu zarówno z butelki jak i ze szklanki ładna woń chmielowa ziołowo-kwiatowo-owocowa. Ten przyjemny zapaszek cały czas towarzyszy przy piciu.
Barwa blada, ciut ciemniejsza od słomkowej.
Piana początkowo...
Zeszły rok wypadł nam bezurlopowo dzięki różnym niefartownym wydarzeniom.
Tym razem nie odpuścimy sobie odpoczynku by zebrać siły na nowe wyzwania oraz podstawowe codzienne czynności w prowadzeniu Centrum Piwowarstwa / browar.bizu.
Przerwa urlopowa wypada nam między 14 a...
Comment