Kolor: Bursztynowy, wyraźnie mętne. [4] Piana: Kremowa, wysoka, drobnopęcherzykowa, choć pęcherzyki szybko grubieją i jest trwała z ładnym osadem na szkle. [4.5] Zapach: Na pierwszym planie owoce tropikalne ( Pacific Jade ), następnie cytrusy ( Cascade) i trochę przypraw z zielskiem ( Marynka ). Oprócz tych chmieli czuć trochę zboża i za dużo karmelu. [4] Smak: Zupełnie inaczej niż w zapachu, choć nieźle. Przede wszystkim trawiasta, nawet łodygowa goryczka, lekko zalegająca. Sporo zboża, pewnie owies, wreszcie zaznacza się słód. Mało owoców, chmiele US i NZL są schowane. Pije się bardzo szybko. [4.5] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Na etykiecie tylko zielony napis, czyli brak pomysłu. W opisie mowa żeby spróbować mieszanki trzech międzykontynentalnych chmieli i za to plus, gdyż rzeczywiście tak jest. Goły czarny kapsel. [3.5] Uwagi: Pomimo przeszkadzającemu mi jak zwykle słodowi karmelowemu piwo mi bardzo smakowało i szczerze polecam to pale ale z datą do 31.12.2017.
Kolor: ciemny bursztyn [4.5] Piana: biała, drobna, średniotrwała, opada do niedużej czapy na piwie [3.5] Zapach: słaby ale miły, owocowo-leśny [3.5] Smak: w miarę pełne i treściwe, dobra goryczka, mimo, że momentami cierpka dobra bo przechodzi gładko i nie zalega, a nie zalega bo jest fajnie skontrowana lekkim owocowym posmakiem z dobrym, lekko słodkawym finiszem słodowym, momentami da się wyczuć także lekkie cytrusy [4] Wysycenie: odrobinę za dużo [4.5] Opakowanie: etykiety od Hoplali są proste i dość oryginalne, czarny kapsel [4] Uwagi: Smaczne piwo, wypite z przyjemnością
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2017-06-06, 17:54.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Zawsze mam problem z nazwą i mimo, że często jeżdżę z trafieniem tam Ale jak już wjedziesz w ul. Sportową, a ma ona różne odcinki to już wiesz, że jesteś na miejscu.
Przy samym browarze jest sklepik. Ja browar zwiedzałem przed zlotem w Bałtowie, ale warto tam zajrzeć...
A: 4, 3%
Barwa ładna, przepisowa, opalizująca brązowo- czerwonkawa.
Piana początkowo obfita, opada doś szybko, osadza się warstowo na szkle.
W zapachu nuty deserowe, melanoidynowe, lekko biszkoptowe i chmiel. Do tego jakby leciutkie masełko.
W smaku nuty chmielowo-ziołowo-deserowe,...
Comment