Kolor: Bladozłoty z odcieniem cytrynowym, zamglony. [4] Piana: Biała, bardzo drobna, średniowysoka i niezbyt trwała. [3.5] Zapach: Delikatny cytrusowy z powiewem ziołowym. [3.5] Smak: Najpierw słód, za nim orzeźwiający grejpfrut, a na końcu nuta kolendry. [4] Wysycenie: Dość wysokie. [4] Opakowanie: Deska degustacyjna w browarze. Nota uśredniona. [3.5] Uwagi: Fajne piwo na upalne lato, ale to może dopiero za rok...?
Browar restauracyjny sporych rozmiarów, założony w 2009 roku.
Znajduje się w pobliżu dużej węzłowej stacji kolejowej Hardbrücke.
Z centrum Zürichu dojazd pociągiem trwa 3 minuty. Alternatywnie można dojechać tramwajem w niecałe 30 min.
Na parterze nowoczesnego apartamentowca , przy głównym deptaku kurortu , mieści się niedawno otwarta restauracja i browar.
Wnętrze nowoczesne, we wszechobecnym teraz stylu loftowo-industrialnym. Przed oszkloną witryną ogródek, ale z racji "przedsezonia" jeszcze nieczynny....
To bardzo ciekawa lokalizacja: jakieś 600 metrów od hotelu "Hilton" (ot, tak zbieżność nazw ) i ze 250 metrów od Browaru "Miedziowego".
Generalnie, w takiej hotelowo-wypoczynkowo-uzdrowiskowej, nowoczesnej części Świnoujścia.
W całej dzielnicy, jak i w hotelu...
To ciekawe że piwnym turystom wizytującym Lwów, a zwłaszcza jego centrum, jakoś nie po drodze jest z browarem restauracyjnym ( chociaż w tym wypadku powinno chyba być napisane odwrotnie) mieszczącym się dosłownie rzut kamieniem od Pravdy Beer Theatru. Miejsce to oferuje własne piwo od początku...
Browar w Szklarskiej Porębie zainstalowano w istniejącej "od zawsze" Oberży u Hochoła. To piękny, stary, dwupiętrowy dom znajdujący się pod stałym nadzorem konserwatora zabytków. Budulcem był tu kamień, cegły jak i drewno. Niegdyś funkcjonował tu także hotel, obecnie nie ma...
Comment