Kolor: Złoty, mocno mętny, no, ale to pszenica... [4] Piana: Biała, drobna, średniowysoka, w sumie nietrwała. A to jednak pszenica... [3] Zapach: Pszenica, słód, lekki banan. A z drugiej strony chmiel i cytrusy. Czyli - zbilansowany . [4] Smak: A tu znacznie więcej zza oceanu: goryczka grejpfrutowa, posmak ziołowy, w tle nieco więcej innych owoców. Pszenicznej klasyki trudno się doszukać. [3.5] Wysycenie: Dość wysokie. [4] Opakowanie: Eta całkiem jak z Teksasu . Prosta, charakterystyczna. Mnie się podoba. [4] Uwagi: Piwo całkiem niezłe, chociaż zasugerowałem się opisem z ety i liczyłem na nieco więcej klimatów pszenicznych.
Piana - więcej na początku potem obwódka.
Lacing - niewielki.
Gaz - średni.
Barwa - bure, zamglone żółte.
Aromat - słaby. Potem lekko banan.
Smak - lekko słodkawe, ogólnie mało smaku, lekki banan,...
Aż dziwne, że ten browar jeszcze nie został opisany na forum.
Działający (podobno) od 2021 roku obiekt to dziwaczny twór browaru restauracyjnego, połączonego ze stacją benzynową, zlokalizowany przy skrzyżowaniu dróg w miejscowości Dziekanowice, kilkanaście kilometrów od Wieliczki....
Pszenica z alko 4.8% z ekstraktu prawdopodobnie 12*.
Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - mleczno-blado-jasno-żółty.
Aromat - drożdże, słodkawy banan potem goździk.
Smak - słodkawe, płatki owsiane...
Długo zapowiadany browar restauracyjny w Gorzowie Wlkp. w końcu wystartował w 2024 roku, chociaż miał ruszyć już dwa lata wcześniej.
Znajduje się w 4-gwiazdkowym hotelu Pavco. Hotel drogi i ekskluzywny, podobnie jak restauracja, z tym że lokalizacja hotelu nie za bardzo atrakcyjna....
Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
Comment