Maryensztadt, [Piwoteka] Łódka

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

    #1

    Maryensztadt, [Piwoteka] Łódka

    Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd

Related Topics

Collapse

  • ART
    Piwoteka, [Sarabanda] New Gold Dream #2
    ART
    New England IPA

    parametry 6,1 abv, 15 ekstr, niefiltrowane, pasteryzowane - podany producent - Piwoteka. Skład: słód jęczmienny, owsiany, pszeniczny i płatki owsiane, chielone Nelson Sauvin, Citrą i Simcoe. Zapowiedź na etykiecie: "Powrót do debiutanckiego piwa browaru - Mętna...
    2024-12-07, 18:06
  • e-prezes
    Zwoleń, Sportowa 3, Browar Maryensztadt
    e-prezes
    Zawsze mam problem z nazwą i mimo, że często jeżdżę z trafieniem tam Ale jak już wjedziesz w ul. Sportową, a ma ona różne odcinki to już wiesz, że jesteś na miejscu.

    Przy samym browarze jest sklepik. Ja browar zwiedzałem przed zlotem w Bałtowie, ale warto tam zajrzeć...
    2025-09-16, 15:34
  • Prusak
    Maryensztadt, Red Ale
    Prusak
    A: 4, 3%
    Barwa ładna, przepisowa, opalizująca brązowo- czerwonkawa.
    Piana początkowo obfita, opada doś szybko, osadza się warstowo na szkle.
    W zapachu nuty deserowe, melanoidynowe, lekko biszkoptowe i chmiel. Do tego jakby leciutkie masełko.
    W smaku nuty chmielowo-ziołowo-deserowe,...
    2025-09-01, 22:09
  • darekd
    Piwoteka, Placebo
    darekd
    Placebo to "wheat saison". Pszenica w saisonach to chyba nie odkrycie, więc o co chodzi w tym określeniu?

    12,5% ekstr.
    6,2% alk.

    Aromat - początkowo w nosie lekko kręciły się aromaty belgijskich drożdży, ale chwilę potem wyszły tony weizena. Czyli...
    2025-03-31, 22:34
  • Javox
    Maryensztadt, Polski Lager
    Javox
    Lager o zawartości alko 4%.

    Piana - więcej na początku potem grubsza warstewka.
    Lacing - trochę było.
    Gaz - średni.
    Barwa - złoto jasne.
    Aromat - słodkawa i gorzkawa zbożowość.
    Smak - słodkawa i gorzkawa zbożowość z nutą średnio dobrej słodkości...
    2025-03-24, 12:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...