Łąkomin, Landsberger Kraft - German Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Łąkomin, Landsberger Kraft - German Ale

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

Ocena z ARTomatu

Kolor: bursztynowe [4.5]
    Piana: lekki beż, drobna, zwarta, do końca trzyma fason choć w mniejszej już formie [4]
    Zapach: lekki, owocowo-słodowy [3.5]
    Smak: dość pełne i treściwe, goryczka fajna, umiarkowana, delikatny owocowy posmak, w tle posmak karmelu i może landrynki, finisz zdecydowanie bardziej słodowy, można w smaku doszukać się jeszcze jakiegoś ziółka, lekko cierpkawego [4]
    Wysycenie: odrobinę za dużo [4.5]
    Opakowanie: prosta fajna etykieta, gładki kapsel [4]
    Uwagi: Smaczne, UWAGA, seria LANDSBERGER KRAFT zawiera 3 różne piwa, to było German Ale

Moja ocena: [3.875]
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2020-05-21, 18:16.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• chmielakikrasnystaw
      Chmielaki Krasnostawskie 2019
      chmielakikrasnystaw
      KONSUMENCKI KONKURS PIW
      49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
      PIWA ZGŁOSZONE

Piwa dolnej fermentacji:
      Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
      1. Primator Pumpa – Pivovar...
      2019-08-07, 12:51
    • kaczka116
      Łąkomin, Landsberger Kraft. Dry Stout
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2020-06-08, 11:57
    • etman
      Piwowar nr 53
      etman
      W 53. numerze Piwowara, magazynu dla domowych piwowarów, znajdziemy solidną dawkę inspiracji, wiedzy i humoru. W wywiadzie numeru bohater zdradza, jak z hobby można zrobić pełen etat, a dział stylów skupia się na klasykach w nowym wydaniu: rzemieślniczych lagerach, pilsach i recepturze, która...
      2025-06-17, 19:34
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • Prusak
      Nepo, German Pils
      Prusak
      Piwo o zawartości alk. 5%, chmielone Hallertauerem.
      Barwa jaśniutka, jak w północnoniemieckich pilsach, ale nie ma stuprocentowej klarowności.
      Piana obita, utrzumuje się przez pewien czas na średnim poziomie, osadza się na szkle.
      Wysycenie średnie.
      W zapachu ziołowość...
      2025-09-06, 20:07
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...