Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2019-12-05, 20:48.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Może to piwo jest kapitalne i smaczne, ale po lekturze opisu trudno je uznać za kapitalnego przedstawiciela stylu...
Mój opis jest subiektywny, a nie dostosowany do ogólnie panujących wytycznych i reguł, jeśli coś czuję to opisuję, ktoś inny może wyczuć zupełnie jeszcze coś innego i jeszcze inaczej to nazwać. (to, że wyczułem np posmak miodowy to jedynie dla zobrazowania, choć wiem, że tam żadnego miodu nie było). Dla mnie najważniejsze było to, że piwo było wyśmienite.
Oceniam wg smaku i odbioru, a nie wg ramek stylowych.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Moje z datą do 19.07.2021. Owszem, bardzo dobre piwo, o barwie rubinowo-brązowej, początkowo z obfitą pianą, opadającą szybko, zostawiającą pokaźne ślady na szkle. W zapachu słód i nuty lekko piernikowe, leciutko też maślane. Co do smaku: może byłby to lager wiedeński, gdyby oprócz lekkich akcentów opiekanych nie było też lekkiego posmaku palonego. Goryczka jak na wiedeńskiego też dość wysoka.
Mi smakowało, bez względu na to, czy trzyma się stylu. Lekko hybrydowe, ale dobre, z charakterem.
Byłoby miło wyobrazić sobie, że są letnie wakacje nad zachodnią częścią Bałtyku i w okolicach Flensburga (land Szlezwik-Holsztyn zwany przez miejscowych Schleswig-Holstein) i popijać sobie na plaży nowość ze znanego browaru z tego miasta. Tą nowością jest Strand-Lager (Lager Plażowy)....
100 Blumen to mały wiedeński browar, założony w 2016 r. przez dwóch piwowarów domowych. Piwo to, czyli lager wiedeński, to prezent od Darka Dąbrowskiego (darekd), który bawił jakiś czas w stolicy Austrii.
Smak łagodny, ze złożoną słodowością, świetnie oddającą typowy...
Comment