Kolor: ciemny, opalizujący bursztyn [5] Piana: beżowa, drobna, zwarta, do końca zostaje na piwie choć w zubożonej formie [4.5] Zapach: miły, wyraźny, chmielowo-owocowy [3.5] Smak: pełne, treściwe, ma ciało, goryczka oczywiście dominuje ale fajnie stonowana owocowo-słodowym finiszem, posmak pomarańczowo-cytrusowy, świetny balans, chwilami czuć moc ale ogólnie jest bardzo dobrze ukryta [4.5] Wysycenie: bez zarzutu [5] Opakowanie: klasyczna etykieta dla browaru, firmowy kapsel [5] Uwagi: Znane i lubiane, warte powrotu
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2020-02-25, 18:47.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Zdziwiła mnie ilość ocen powyżej 😲. Dawno nie piłem tego piwa więc opiszę:
W aromacie owoce tropikalne, cytrusowe, nuty żywiczne, ziemiste, słodowa słodycz, wręcz do toffi; kwaśność (być może odcytrusowa). W smaku osiągnięty balans pomiędzy solidną słodową bazą, chmielową owocowością, wytrawnością i średnią / umiarkowaną goryczką. Doskonale ukryte 9% alkoholu (objętościowo). Jak dla mnie piwo kompletne.
Podzielam pochwalne opinie przedmówców odnośnie ostatnich warek piwa Imperium Atakuje, które wróciło po długiej przerwie na rynek. Warto niemniej zauważyć, iż jest to nieco inne, pełniejsze piwo niż kiedyś. Pinta zwiększyła ekstrakt do 20 %, a zawartość alkoholu w stosunku do pierwszych warek poszła do góry z 7,8 % do 9 %. Jak dla mnie ta nowa wersja, to dużo lepsze, bardziej złożone piwo.
fb/PIWOmaniaK www.piwomaniak.com Sklep Roku 2022, 2021, 2019, 2017, 2016, 2015 Piwnej Mapy Warszawy
Drugie Miejsce na Piwnej Mapie Warszawy 2018, 2014 PIWOmaniaK jest czynny:
od wt do pt w godz. 13:00 - 21:00
w sb od 12:00 do 19:00
nd - pn: nieczynny
Kraftowa impreza roku: bezkres dobrego piwa,
zwiedzanie browarów,
dedykowane premiery piwne,
lokalne foodtrucki,
letni chili przy browarze,
koncerty — w tym DJ Ziemka,
dodatkowe atrakcje....
Aromat - bardziej słodowy, trochę karmel, muśnięcie owocowe i podprażone, łagodny chmiel z minimalną cytrusowością. Jest złożoność, ale brak intensywności i czystości...
Comment