Kolor: Zamglony brązowy. [3.5] Piana: Brudnobiała, drobna, niewysoka, niezbyt trwała. [3] Zapach: Słodowy z delikatnym powiewem owocowym. [3.5] Smak: Lekki słód palony, z jednej strony oleisty - pewnie po użyciu żyta, z drugiej - dziwnie wodnisty. Tło owocowe. [3.5] Wysycenie: Co najwyżej średnie. [4] Opakowanie: Bardzo ciemna eta, motyw "dewilsowy". Fioletowa czcionka na czarnym tle to słaby pomysł. No i kolorystyka pogrzebowa... [3.5] Uwagi: Co ja mam w tej głowie..., że znowu liczyłem na więcej...?
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2020-04-16, 18:30.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Byłoby miło wyobrazić sobie, że są letnie wakacje nad zachodnią częścią Bałtyku i w okolicach Flensburga (land Szlezwik-Holsztyn zwany przez miejscowych Schleswig-Holstein) i popijać sobie na plaży nowość ze znanego browaru z tego miasta. Tą nowością jest Strand-Lager (Lager Plażowy)....
100 Blumen to mały wiedeński browar, założony w 2016 r. przez dwóch piwowarów domowych. Piwo to, czyli lager wiedeński, to prezent od Darka Dąbrowskiego (darekd), który bawił jakiś czas w stolicy Austrii.
Smak łagodny, ze złożoną słodowością, świetnie oddającą typowy...
Comment