Kraftowy browar z miasta Segovia z regionu Kastylia i León (mniej więcej pomiędzy Madrytem a Valladolid).
Działają od 2013 r.
Obok nazwy Lager jest dopisane również "German Pils"
Piwo bezglutenowe
4,6% alk.
Chmiel - Hallertau Mittelfrüh
Aromat - łąkowo-ziołowy chmiel, słodowość ze zbożowym ziarnem, ociera się trochę o pieczywa, ale też nuta owocowa.
Piana - wysoka, trwała z kożuszkiem, zostaje trochę na szkle
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - specyficzna słodowa baza (ale taka jak mniej więcej inne bezglutenowe) z szorstką zbożowością i zleżałymi owocami (leciutki kwasek), jest też chmiel o podobnym profilu jak w aromacie, stosunkowo łagodną, dłuższą. W ustach posmak ziarna/chleba
Treściwość - pełne
Jak na pilsa jest treściwe. Bezglutenowe piwa są dość specyficzne, ale tu łatwo można się przyzwyczaić i wyczuć dość ciekawe smaczki. Chmielu mogłoby być ciut więcej (biorąc pod uwagę, że określają je jako niemiecki pils). Poza tym przyzwoite piwo.
Działają od 2013 r.
Obok nazwy Lager jest dopisane również "German Pils"
Piwo bezglutenowe
4,6% alk.
Chmiel - Hallertau Mittelfrüh
Aromat - łąkowo-ziołowy chmiel, słodowość ze zbożowym ziarnem, ociera się trochę o pieczywa, ale też nuta owocowa.
Piana - wysoka, trwała z kożuszkiem, zostaje trochę na szkle
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - specyficzna słodowa baza (ale taka jak mniej więcej inne bezglutenowe) z szorstką zbożowością i zleżałymi owocami (leciutki kwasek), jest też chmiel o podobnym profilu jak w aromacie, stosunkowo łagodną, dłuższą. W ustach posmak ziarna/chleba
Treściwość - pełne
Jak na pilsa jest treściwe. Bezglutenowe piwa są dość specyficzne, ale tu łatwo można się przyzwyczaić i wyczuć dość ciekawe smaczki. Chmielu mogłoby być ciut więcej (biorąc pod uwagę, że określają je jako niemiecki pils). Poza tym przyzwoite piwo.