Stout z zapachem i smakiem wyraźnie od słodu czekoladowego, z dziwnym balansem cech wytrawnych i słodkich. Można też wyniuchać maślano-kwaskowatą nutę, której zupełnie nie czuć w ustach.
Piana mizerna, szybko opadająca, bez śladów.
Piłem już znacznie lepsze stouty.
Nie jest to porażka,ale produkt nieułożony i niezdecydowany.
Kolor: prawie czarne, jaśniejsze refleksy po bokach szkłą [4.5] Piana: jasny brąz, dość zwarta i mocna, drobna [4] Zapach: lekki, czuć palony słód i odrobinę czekolady [3.5] Smak: dość pełne i treściwe, wytrawna paloność ale nie nachalna, dość delikatna, lekki czekoladowo-kawowy posmak, odrobina wytrawnych owoców, niezły posmak słodowy na finiszu, bardziej słodkawy [4] Wysycenie: odrobinę za duże [4.5] Opakowanie: prosta fajna etykieta, gładki kapsel [4] Uwagi: Mi smakował choć rewelacji nie ma
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2020-09-22, 10:47.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Tym razem również od piątku, ale dopiero od 16:00, choć o 17:00 niektórzy byli na etapie "chmielenia." Gdzieś z boku Lord Jack'a coś tam ponastawiane, na głównej płycie Rynku, tylko takie postojówki, stolik wysoki, postaw se piwo i stój jak ten... prezes. Nie ma gdzie opłukać...
Będę wdzięczny za jakieś informacje na ten temat, wiem tylko tyle, że mój ojciec je dostał kiedyś, nie wiem kiedy, prawdopodobnie od rodziny z RFN, być może w latach 80, on już nie żyje i nic więcej się nie dowiem. Nie wiem czy to coś rzadkiego czy nie, nawet nie mam pewności czy są...
Zapewne wielu z kolekcjonerów szkła piwnego ma problem, gdzie przechowywać nadwyżkę szkła, duble. U mnie również doszło do tego, że nadwyżkę i podwójne egzemplarze, na prośbę... małżonki jestem zmuszony ewakuować z szaf, regałów. Mogę schować je tylko do piwnicy. I tu...
Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
Browar i "sklep" ulokowane na wygwizdowie. Z daleka widać wielki baner informujący, że to browar, ale już na miejscu żadnej informacji, w które drzwi należy trafić. Miałem wątpliwość, czy nazwać to sklepem, ale skoro oni sami nazywają tak miejsce w sieni przy schodach, gdzie...
Comment