Challenger, Challenger Weizen

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

    #1

    Challenger, Challenger Weizen

    Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd

Related Topics

Collapse

  • darekd
    Insel, Hiddensee Weizen
    darekd
    Kraftowy browar z Rugii znany z różnych nowofalowych piw, które opakowuje w gustowny papier stworzył również klasyczną markę swoich piw obejmującą Hell, Weizen i Pils.

    https://insel-brauerei.de/Hiddenseer/hiddenseer-biere/

    Alk. 5.6%

    Aromat - dominują mocno dojrzałe,...
    2025-07-28, 00:19
  • Javox
    Berliner-Kindl-Schultheiss, Herren Weizen
    Javox
    Weizen z alko 5.5%

    Piana - sporo na dłużej.
    Lacing - trochę było.
    Gaz - średni.
    Barwa - zamglony jaśniejszy pomarańczowy.
    Aromat - guma balonowa, lekko cierpko banan, mini drożdże.
    Smak - lekko słodkawe, cierpko, słodki banan, skóra od banana, mikro...
    2023-10-28, 22:27
  • Javox
    Arriaca, Trigo Spanish Weizen
    Javox
    Piwo pszeniczne z Hiszpanii na Mosaic'u.
    Zawartość alko 4.7%, IBU 16,

    Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
    Lacing - nie za dużo.
    Gaz - średni.
    Barwa - zamglony pomarańczowy.
    Aromat - lekko jakby po belgijsku, niezła owocowość, trochę...
    2025-08-12, 20:26
  • Javox
    AleBrowar, Bałtycki Dziad Weizen
    Javox
    Widziałem że to piwo miało wcześniej 5.3% alko a na market widzimy 4.8% przy tym samym ekstrakcie czyli 12*

    Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - sporo ładnego.
    Gaz - średni.
    Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
    Aromat - rześkie...
    2025-06-02, 11:50
  • darekd
    Pinzgau Bräu, Pinzga' Weizen Hell
    darekd
    Malutki browarek z kraju związkowego Salzburg.

    https://www.pinzgau-braeu.at/

    5,2% alk.

    Aromat - banan przełamany kwaśniejszymi owocami, trochę korzenności
    Piana - dość wysoka, zwarta, umiarkowana trwałość, po dłuższym czasie zostają resztki koronki...
    2025-05-25, 18:26
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...