Okolicznościowa puszka z tej okazji.
BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Żywiec, Żywiec
Collapse
X
-
Gdzieś mi się obiło o uszy, że Żywiec ma jednak przewagę jeśli chodzi o proces produkcji nad większością popularnych konkurentów. Nie pamiętam o co chodziło, ale jest przez to bardziej naturalny i przyjazny dla organizmu.Leave a comment:
-
Wieki nie piłem Żywca. Muszę przyznać, że pozytywne zaskoczenie. Barwa złota. Zapach siarkowo-chmielowy. Piana była, lacing nawet nawet. W smaku nuty słodowo-goryczkowe, ale takie przyjemne. Jak na koncerniak to całkiem udane. Na pewno lepsze od podstawowego konkurenta Tyskiego, które smaku już kompletnie nie ma.Leave a comment:
-
Lidl obniżył cenę Żywca do 2,10 groszy za puszkę.
Dodatkowo wczoraj można było kupić w promocji 6+6, i wychodziło 1,05 groszy za puszkę 6,30 za sześciopak. Paranoja jakaś
Za taką cenę żal było nie skorzystać,
Jeden z niewielu koncerniaków produkowany tylko z trzech składników, na dodatek w jednym browarze.
Co prawda to zwykły eurolager, ale choć bez tych dziadowskich oszczędności jak reszta towarzystwa.Ostatnia zmiana dokonana przez marqqq; 2024-08-17, 11:33.Leave a comment:
-
-
Cześć
Ja mam teraz problem bo jest drugi kapsel "męski" i trza by było wypić znowu to piwo.
Chyba że ktoś ładnie zdejmie kapselek i mi przekaże...
hehheh - żarcik
Leave a comment:
-
Zauważyłem dziwną rzecz. Raz się to piwo da wypić z jakąś tam szybką przyjemnością (czuć żywcowe goryczkowe nutki znane sprzed lat) a czasami to kwaskowo słodkawa nudna woda. A zazwyczaj staram się kupować z bardzo długą datą.
Zatem niezmiennie. Raz na rok czy dwa sięgam po to piwo. I wystarczy.Leave a comment:
-
Po latach spełniło mi się to co sugerował Dlugas....
Dodałbym jeszcze kwestie nowego kapsla, etykiet lub nie ma nic innego a na wodę nie ma ochoty
Opcja upałów i będąc w gościach może też być okolicznością łagodzącą.
Generalnie na ocenę "jakoś weszło" spokojnie zasłużyło ale jakieś dobre oczywiście nie było.
Ta słodkawość dość mało przyjemna, ta trudna owocowość lagerowa z minimalną goryczką to odrzuca przed sięganiem po ten wyrób w przyszłości.
Leave a comment:
-
Żywiec "klasyk" potrafi mi powiedzmy smakować, lecz
-musi być bardzo świeży
-muszę mieć dobry dzień i pragnienie
-musi być nie za zimny, nie za ciepły
-musi być pity jako pierwszy z rzędu
czyli zdarza się mi to tak raz na dwa lata
Co innego jego ciorny brat
on tylko jedno musi
być na promocyjnej cenieLeave a comment:
-
Ja też się skusiłem, ale żadnej czystej nuty chmielowej nie wyczułem, słód, lekka ściera, wrażenie mdławości, nieprzyjemny posmak po konsumpcji. Są jednak miejsca w Polsce, gdzie nie dociera żadne niekoncernowe piwo. Ż jak żadne.Leave a comment:
-
Ze 300 lat już chyba nie piłem, nie licząc oszukanych z Jebdronki. Skusiłem się na delikatesowy butelkowy pełny 10.07.2018, 4,70 za 2. Wizualnie to tam zmian nie będzie. W aromacie dość słodowe i nawet chmiel można wyczuć. Nuta dolna lekko maślana, ale i wanilią zaciąga. W smaku dość pełne, goryczka czysta, na finiszu. Jednak Żywiec z Żywca to nie Żywiec z Biedronki (swoją drogą, jak owad może wytwarzać słód???) chce się Ż
Leave a comment:
-
Kolor : Złotawy.
Piana : Tradycyjna koncernowa. Dużo, a zaraz nic.
Smak : Typowy korpolager, o dziwo w miarę dobre. Piłem gorsze.
Opakowanie : Pucha Żywiec Premium. Korpobzdury z tyłu i korona, która robi się niebieska, jak dobra temperatura jest.
Uwagi : W kauflandzie za 2.69 zł, nie wydrenuje kieszeni. 27-02-16; w kodzie FOstatnia zmiana dokonana przez marqqq; 2015-10-18, 20:47.Leave a comment:
-
Nie szkodzi. Głupków, którzy to kupią nie brakuje. Najważniejsze jest poczucie, że się kupuje "markę premium". Najbardziej mi ich żal z tego powodu, że w ich mózgownicach nie mieści się to, że ich "markę premium" może pobić na głowę byle sikacz z Biedronki.
Ta duma, która ich rozpiera kiedy wykładają na taśmę w supermarkecie kolejne zgrzewki tego sikacza jest nie do opisania. Nie wiem już jak rozmawiać z ludźmi, że szkoda pieniędzy, zdrowia i kubków smakowych. Wszystko to jak grochem o ścianę, a Żywiec to niezmiennie najlepsze polskie piwo i nie ma ch***ja we wsi.Leave a comment: