Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Żywiec, Żywiec

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• pioterb4
    replied
    Zdecydowanie nie zgadzam się z poprzednikami. Spośród wszystkich koncernówek żywiec na prawdę jest teraz piwem najlepszym.
    Ja tam wolę porter żywiecki, Brackie i Mastne. Poza tym nawet jeśli faktycznie ten Żywiec jest najlepszy spośród gromady piw które wymieniłeś to wciąż nie oznacza to, ze jest choćby przyzwoity.

Leave a comment:

• amigo007
    replied
    Zdecydowanie nie zgadzam się z poprzednikami. Spośród wszystkich koncernówek żywiec na prawdę jest teraz piwem najlepszym. Piłem ostatnio wiele koncernówek tyskie,lech, żubr, harnaś, bosman, okocim i inne. I na prawdę żywiec full light wypada spośród nich najlepiej. Na prawdę w tym piwie wyczuwam "szlachetność smaku" i aromatu, czego absolutnie nie można powiedzieć o innych koncernówkach. Tak więc dla mnie jest to najlepsze piwo z pośród dużych browarów. Pozdrawiam :-)

Leave a comment:

• chris1985
    replied
    Pilem wczoraj to piwo, zeby sobie przypomniec smak, ktory z biegiem czasu mi wyleciał. Niestety to juz nie jest to samo piwo jakie wtedy pilem, bo to co pilem miało goryczke, ale nie byla ona przyjemna - mialem wrazenie jak by ktos tam wrzucil pety od papierosow i dosyć bardzo w tym uderza alkohol, jak by spirytus byl dolewany. Ogolnie piwo drogie, nudne i z pewnoscia nie warte swojej ceny. Moja ocena 2/10
    Ostatnia zmiana dokonana przez chris1985; 2012-04-18, 22:29.

Leave a comment:

• Tschabe
    replied
    Edycja specjalna
    Attached Files

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
    Żywiec jest do bani
    Z tym nie zamierzam polemizować.

Leave a comment:

• dyczkin
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
    Słyszałeś o ironii, albo o sarkazmie?
    Sam bywam sarkastyczny więc nie wyczuwam tego u innych, szczególnie po kilku bronkach Choć mordki w moim poście świadczą że jest jednak inaczej
    P.S. Po Żywcu piłem jeszcze Heńka, który był tylko troszkę lepszy. Żywiec jest do bani

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Jęczmień palony w Żywcu? Wolne żarty Może piwo się utleniło i stąd ten DMS (w mojej opinii). A dodają to ustrojstwo? Pisałeś na blogu że nie
    Słyszałeś o ironii, albo o sarkazmie?

Leave a comment:

• Feti
    replied
    Mnie też ciekawi bardzo, jaki chmiel nadaje specyficzną gorzkość w tym piwie i innych piwach z Żywca ( nie ma tego tylko w tych z Cieszyna). Nie mam wysublimowanych kubków smakowych , ale mimo wszystko widzę różnice między gorzkością Żywca a Bernarda.
    CZy to chmiel czy coś innego.

Leave a comment:

• skitof
    replied
    A od czego? Od palonego jęczmienia? Od alkoholu? Czy od byczej żółci?
    To może być od HGB, skoncentrowane piwo pozostawia charakterystyczną chropawą gorzkość.

Leave a comment:

• dyczkin
    replied
    Jęczmień palony w Żywcu? Wolne żarty Może piwo się utleniło i stąd ten DMS (w mojej opinii). A dodają to ustrojstwo? Pisałeś na blogu że nie

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Smak: Przy przełykaniu wyczuwalny gorzkawy bardzo posmak ,nie jest to goryczka od chmielu,

Czy jedynka na kodzie to browar w Żywcu?
    Żywiec, jak mówią w reklamie, jest tylko z Żywca. Zgodnie z moją wiedzą, jest to prawda.

Leave a comment:

• dyczkin
    replied
    Miałem dziś okazję wypić to piwo. Piwo, które kiedyś należało do moich ulubionych.
    Dziś stwierdzam ze smutkiem, że piwo to ch....olernie słabe jest

Kolor: Złoty, koncernowy
    Piana:, Tu o dziwo, została do prawie samego końca (w końcu mała obrączka to jednak piana)
    Zapach: Słabo wyczuwalny słód, pachnie mi to DMS-em (takie odnoszę wrażenie po lekturze browar.biz), proszę mnie poprawić jeśli się mylę.
    Smak: Przy przełykaniu wyczuwalny gorzkawy bardzo posmak ,nie jest to goryczka od chmielu, ogólnie smak wstrętny.
    Wysycenie: Słabe, piwo szybko traci gaz
    Opakowanie: Szybko przelałem do kufla
    Uwagi: Warka do 18.03.2012. Piwo słabe, nie do powtórzenie w bliskim i odległym czasie Nie wiele lepsze piwo od Master Pilsa z Głubczyc.
    P.S. Kiedy najbliższe szkolenie sensoryczne będzie, chcę umieć wyczuć ten legendarny DMS . Czy jedynka na kodzie to browar w Żywcu?

Leave a comment:

• Mario_Lopez
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
    A widzisz, kłania się pozycjonowanie cenowe. We wszystkich butelkach ten sam piwopodobny płyn ale ze względu na markę (powiązaną z aspiracyjnością, targetem i innymi marketingowymi farmazonami) jest on różnie wyceniany na półce.
    Święta racja, trudno się nie zgodzić.
    Zdrowie (niekoniecznie Żywcem)

Leave a comment:

• docent
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez
    Chodziło mi o to, że Żywiec jest piwem kierowanym do klasy co najmniej średniej (ze względu na cenę).
    A widzisz, kłania się pozycjonowanie cenowe. We wszystkich butelkach ten sam piwopodobny płyn ale ze względu na markę (powiązaną z aspiracyjnością, targetem i innymi marketingowymi farmazonami) jest on różnie wyceniany na półce.

Leave a comment:

• Mario_Lopez
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
    Luksusu Chyba żadne piwo nie stanowi symbolu luksusu. Ale już niszowości jak najbardziej (w przypadku mało znanych marek)
    Przepraszam, źle się wyraziłem.

Chodziło mi o to, że Żywiec jest piwem kierowanym do klasy co najmniej średniej (ze względu na cenę). Rzadko raczej spotyka się podsklepowych rezydentów, którzy raczyli by się Żywcem, wolą wybrać coś z niższej półki i tak w cenie jednego Żywca mają dwa jakieś inne.

Szyja i za zdrowie.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Mario_Lopez; 2011-08-31, 07:48.

Leave a comment: