Kazimierz, Weźże Nową Multi Szklankę

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6976

    #1

    Kazimierz, Weźże Nową Multi Szklankę

    New Zealand Wheat.
    Ekstrakt 13.5*, alko 5.5%.

    Kolab Browaru Kazimierz z krakowskimi multitapami: Weźże Krafta, MultiQlti, Nowy Kraftowy, Szklanki.

    Piana - na dłużej niepełna warstewka.
    Lacing - coś było.
    Gaz - średni.
    Barwa - zamglony, blady żółty.
    Aromat - rześka cytrusowość.
    Smak - lekko słodkawe, płatki owsiane, cytrusy i mini goryczka.

    Trochę za niska treściwość jak na taki ekstrakt i płatki owsiane ale piwo ogólnie do wypicia.


    Attached Files
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19356

    #2
    A ty wziąłeś kufel

    Comment

    • Javox
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2009.11
      • 6976

      #3
      akurat ten kufel był na topie...

      Comment


      • e-prezes
        e-prezes commented
        Editing a comment
        Dobiera się szkło do rodzaju/gatunku piwa. Profanacji nie będzie jak pijesz ze słoika na kacu, ale nazwa zobowiązuje. No chyba, że to co widzę to multiszklanka i muszę taką mieć w kolekcji, bo to szczyt mody
    • Javox
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2009.11
      • 6976

      #4
      Raczej nie spotkam się już z tym piwem ale gdyby! ....to wezmę cienkościenne szkiełko!
      Ostatnia zmiana dokonana przez Javox; 2023-12-06, 16:45.

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • Prusak
        Kazimierz, Lipka
        Prusak
        Session IPA o parametrach 13 Blg, i 5, 0%.
        Mętna jak hazy, jasna, w zapachu głównie nuty iglaste i grepfrutowe.
        Piana opada szybko, pozostaje cieniutka obrączka i warstwowe ślady na szkle.
        W miarę lekkie, spod goryczki i cytrusów wydobywa się jakby lekki akcent sodowy, choć...
        2025-11-13, 17:18
      • Javox
        Eibauer, Berliner Hefeweizen
        Javox
        Ekstrakt 12.0*, alko 5.2%

        Piana - sporo na początku potem pełna warstwa.
        Lacing - trochę było.
        Gaz - średni.
        Barwa - zamglone, blade złoto.
        Aromat - dość ostry, potem płatki owsiane z bananem.
        Smak - słodkawy banan, płatki owsiane. Nuta goździka......
        2025-11-11, 11:24
      • Javox
        Błonie, [Inne Beczki] Great Wheat
        Javox
        Piwo pszeniczne o ekstrakcie 12.0* i alko 5.0%.

        Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
        Lacing - sporo.
        Gaz - średni.
        Barwa - zamglony, blady żółty.
        Aromat - banan i płatki owsiane. Inna owocowość.
        Smak - słodkawe, dojrzały banan, płatki...
        2025-06-02, 15:15
      • darekd
        Wrowar, Black River
        darekd
        Wrowar to następca browaru Cześć Brat z podwrocławskiego Jelcza-Laskowic. Ruszyli w tym roku.

        Oatmeal Stout, 4,6% alk.
        Aromat – słodowy, palony, bardziej kakao niż czekolada a paloność w kierunku kawowych niuansów
        Piana – średnia, nie jest zwarta, nietrwała, szybko całkowicie
        ...
        2024-12-30, 14:42
      • darekd
        Browar Zakładowy, Czarna Robota
        darekd
        Żytnio - owsiany stout. (płatki żytnie i owsiane)

        Ekstr. 16%
        Alk. 6,6%

        Aromat - słodowy, palony, kola, miękkie tony prawdopodobnie od płatków owsianych
        Piana - średnia, nietrwała, nieco dłużej znikoma koronka
        Barwa - smolista z bardzo ciemno rubinowymi...
        2025-11-29, 02:04
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...