? [Hop Brook], Seaside

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13208

    #1

    ? [Hop Brook], Seaside

    Gdzie to warzą? W chorzowskim Redenie?

    Opisane jak "Oceanic IPA", bo na chmielach z Nowej Zelandii - Pacifica, Motueka oraz Nelson Sauvin

    5,8% alk.

    Aromat - chmielowy, z kwaskowatymi owocami (ale nie cytrusy), w tle minimalna żywiczność i takaż słodowość
    Piana - średnie wysokość, trwalsza z dłuższym kożuszkiem
    Barwa - jasne złoto, klarowne
    Wysycenie - wyższe, musujące
    Smak - nuty kwaskowych owoców od chmielu (jak już jesteśmy w okolicach Nowej Zelandii to coś jak kiwi, ale takie mniej dojrzałe), lekki słodowy herbatnik, goryczka dość wyraźna (jak na nasze krafty stonowana) z dłuższym finiszem i delikatnym pieczeniem od chmielu.
    Treściwość - łagodna pełnia

    Ich Traveler:

    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...brook-traveler

    wydaje mi się bardziej złożony. Jednak i tu jest ciekawie - piwo klarowne a nie woda z dna kałuży (wiem, że to nie hezy/New England), łagodnie zaznaczony słód. Dobre.

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...