Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Pinta, Imperator Grodziski

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24391

Pinta, Imperator Grodziski

Alkohol: 11% • Ekstrakt: 23,4° P • IBU: ?
    Styl: Strong Grodziskie / Potrójne Grodziskie
    Chmiele: Lubelski

jedna z 1666 butelek, piwo wypuszczone w czerwcu 2025. Dochód ze sprzedaży przeznaczony na schronisko dla psów w Żywcu.

Ogólnie jestem wielkim fanem wędzonek. Wielki szacun za akcję, mniejszy za zawartość 😂 to piwo zmiotło mnie mocno wyczuwalnym alkiem (prawie dosłownie) Alkohol jak dla mnie przykrył wędzonkę. Polish ultra strong lager meets grodziskie.
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2026-02-13, 10:07.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Related Topics

Collapse

• e-prezes
    Grodzisk, Modern Grodziskie
    e-prezes
    Było już "a la grodziskie", "quasi grodziskie", "w stylu grodziskie", "grodziskie 2.0", "hoppy grodziskie" a nawet grodziskie, które nie smakowało jak grodziskie. Cóż przyszła pora na wersję "modern". Czym ten modern typ się wyróżnia..?...
    2024-04-18, 07:24
  • ART
    Pinta, Porter grodziski
    ART
    Alkohol: 9,0% • Ekstrakt: 20° P • IBU: ?
    Styl: Porter bałtycki (wędzony, à la Grodziskie)
    Chmiele: Tomyski
    Uwarzono w: Browar PINTA (Wieprz, Polska)

Piwo poprawne jak na bałtyka. Ale za mało wędzonki jak dla mnie. Jest ale na poziomie homeopatycznym (znowu:...
    2026-01-25, 00:14
  • mattttiiim
    Szklanki „Piwo Grodziskie” – lata 70., różne serie – 5 szt. prośba o wycenę / oferty
    mattttiiim
    posiadam 5 oryginalnych szklanek „Piwo Grodziskie” z okresu ok. lat 70. (PRL), związanych z Browar Grodzisk.

Opis:
    • oryginalne pokale do piwa grodziskiego,
    • nadruk: „Piwo Grodziskie – znane od 1301 r.”,
    • różne serie produkcyjne – szklanki różnią się:
      • wagą,
      • grubością szkła,
      • nieznacznie
    ...
    2026-02-07, 14:50
  • etman
    Polskie i wyjątkowe - Piwo Grodziskie, Witold Wieczorek
    etman
    To pierwsza tak obszerna publikacja poświęcona w całości Piwu Grodziskiemu – jedynemu w pełni rodzimemu stylowi piwnemu w Polsce. Autor książki, Witold Wieczorek, zgromadził imponującą ilość źródeł historycznych, obejmujących ponad 700 lat tradycji grodziskiego piwowarstwa. Uzupełnił...
    2025-06-17, 18:40
  • Prusak
    Pinta, Last Dance
    Prusak
    Nazwali to Pre-prohibition pilsner. Z serii Pinta Miesiąca.
    E: 12° Plato
    A: 5% obj.
    Nie wiem, czy tak rzeczywiście smakowało piwo w Ameryce przed epoką prohobicji.
    Pachnie słodowo-zbożowo
    Jest jaśniutkie z pianą dość obftą, która szybko opada, zostawia dziurawe...
    2026-01-23, 22:03
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...