Rzeczywiście dobry pszeniczniak im wyszedł. Bardziej z tych właśnie lżejszych i cytrusowych, ale moim zdaniem brakowało mu odrobiny treściwości, jak zresztą wszystkim piwom spożytym tego dnia w BrowArmii.
BrowArmia, Pszeniczne
Collapse
X
-
-
Niestety, zawiodłem się. Zapach i kolor nie tuszuje braki smaku- butelkowy Velen, czy Primator biją to piwo o kilka klas. Piany również brak. Z każdym łykiem było tylko gorzej. Jedno z pierwszych pitych przeze mnie piw, które mogę określić mianem "wodniste" - jako, że spożywam głównie piwa czeskie, takiego czegoś wcześniej nie doświadczyłem.
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty, ładnie mieniący się w świetle [4]
Piana: gęsta i bogata, dość szybko znika, jednak jej resztki pozostają do samego końca delikatnie osadzając się na ściankach [4.5]
Zapach: intensywny na początku, szybko słabnie [3]
Smak: lekko kwaśny, cierpki w końcówce, bardzo orzeźwiający [4]
Wysycenie: mocne, jednak odpowiednie do tego rodzaju piwa, bąbelki widoczne do końca [3.5]
Opakowanie: prosta butelka, niezbyt efektowna etykieta bez informacji o zawartości ekstraktu, brak kontretykiety, zwykły kapsel bez nadruku [2]
Uwagi: Ogólnie piwo mi smakowało, choć nie jest to jakaś rewelacja. Dość delikatne orzeźwiające piwo pszeniczne.
Moja ocena: [3.575]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu. OCENIANO INNE PIWO!
Art, Admin
---------------Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-04-03, 01:33.Comment
-
Comment
-
Zakupione w Warszawie, w sklepie Vino Pivo przy Puławskiej. Cytat z etykiety: "Wyprodukowane w oparciu o recepturę i pod nadzorem głównego piwowara minibrowaru restauracyjnego Browarmia Królewska w Warszawie". Jak tylko będę miał możliwość zamieszczę zdjęcie.Comment
-
Zakupione w Warszawie, w sklepie Vino Pivo przy Puławskiej. Cytat z etykiety: "Wyprodukowane w oparciu o recepturę i pod nadzorem głównego piwowara minibrowaru restauracyjnego Browarmia Królewska w Warszawie". Jak tylko będę miał możliwość zamieszczę zdjęcie.Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2011-03-27, 19:57.Comment
-
Dzięki za wskazówkę.
Niestety po tym piwie ciężko byłoby wywnioskować, że to chodzi właśnie o to. Nic nie wskazuje, że jest to piwo niemieckie. Poza tym na etykiecie nie występuje nazwa Ladenburger. Cytowany natomiast przeze mnie tekst moim zdaniem wyraźnie sugeruje, że piwo pochodzi z BrowArmii warszawskiej.
W każdym razie przepraszam za zamieszanie i, jeśli można, proszę moderatora o usunięcie mojej oceny.Comment
-
Prawdę mówiąc z tego zdania można dowiedzieć się jedynie, że receptura pochodzi z Browarmii, nic ponad to.Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2011-10-26, 19:55.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mętna pszenica tak jak powinna być. nic dodać nic ująć [5]
Piana: po nalaniu fajna dość długo się utrzymuje, ale w krótkim czasie opada, pozostawiając jedynie kołnierzyk na szklance. [4.5]
Zapach: Bardzo przyjemny [5]
Smak: Trudno opisać, ale takiego pszenicznego jak to jeszcze nie piłem. niebo w gębie. Dość wysublimowany smak pszenicy, pozostawia posmak cytrusów???. [5]
Wysycenie: Wystarczające. [5]
Opakowanie: szklanka [5]
Uwagi: Piwo kupione bezpośrednio u producenta w browarze w Warszawie
Moja ocena: [4.95]Comment