Ciechanów, Stout ciechanowski
Collapse
X
-
-
Comment
-
Witam, może ja zakończę te kłótnie
Pracuję w Browarze Ciechan na stanowisku Piwowara i miałem okazję sam warzyć to piwo i był to jak najbardziej stout owsiany, jednak nie z mąki a z dodatkiem kaszy owsianej. Na stronie jest błąd który widzę wprowadza trochę zamieszania.
pozdrawiam
Kamil JankowskiOstatnia zmiana dokonana przez kjankowski; 2011-03-22, 15:09.Comment
-
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Na nic Twoje oczekiwania. Ten stout jest straszny. Już dawno nie piłem tak nie dobrego piwa tego gatunku. W porównaniu z Browarem Południe i Pintą to to jest okręgówka. Zaczynając od koloru, który ze stoutem nie ma nic wspólnego, bo jest nawet jaśniejszy od porteru i bardziej przypomina koźlaka, skończywszy na smaku i zapachu. Brakuje tu zarówno palonego słodu, gorzkiej czekolady, kawy, za to pojawia się jakiś sztuczny aromat, który przypomina zielone jabłka. Jedyny plus tego piwa to tylko to, że jest wypijalne.
Zacząłem wieczór od bardzo dobrego Ciechana Lagerowego, a skończyłem z beznadziejnym stoucie. Chyba muszę sięgnąć po coś co przeczyści mi po tym kubki smakowe.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
-
Dla mnie to piwo smakuje również jak nieco rozwodniony koźlak. Nie jest złe, ale za cholerę nie podobne do stouta.Comment
Related Topics
Collapse
-
Pozlovice to miasteczko położone niedaleko uzdrowiska Luhačovice, tak dosłownie pięć kilometrów od. Mieścinę otacza zalesiony krajobraz zdominowany przez szczyt Pogórza Vizovickiego - Komonec. Szczyt ten jest częstym celem podróży turystów, rowerzystów i przebywających w okolicy kuracjuszy....-
Channel: Czechy
-
-
Albert Michler Akciový Pivovar powstał we wsi Buková koło Bernartic w Jesenicach. Pomysł otwarcia browaru narodził się w 2021 roku, a pierwsza warka była gotowa w czerwcu tego roku. Generalnie nazwa Albert Michler kojarzona jest z mocniejszymi trunkami, takimi jak likiery, oraz rumy klasy premium....-
-
-
Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
Na szczęście ulica przy...-
-
-
Na terenie dawnej fabryki sody we wsi Káraný w tym roku otwarto drugi browar pod szyldem Vinohradský. Zdolności produkcyjne praskiego browaru stały się niewystarczające i dlatego postanowili rozszerzyć produkcję . Właściciele zainwestowali w projekt ponad 100 milionów koron i będą mogli...-
-
-
Małe, przygraniczne miasteczko Krnov może poszczycić się drugim browarem. Arogant, taka nazwę dla browaru wymyślił właściciel i mieści się on w pięknym, starym budynku dawnego lodowiska. Jak na początku rozmowy podkreślił Petr, browarek jest mały, ale mój, a na dodatek powstał bez...-
-
- Loading...
- Koniec listy.
(ze swiadomoscia tego,ze sa owsiane).
Comment