BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kolor: Bursztynowy, klarowny. [3.5] Piana: Bardzo wysoka podczas nalewania, utrzymuje się sporą chwilę. [3] Zapach: Przewaga słodu, w tle owoce i alkohol. [3] Smak: tak jak w zapachu przewaga słodu, później dziwna gorycz, alkohol wyczuwalny ale delikatnie. [3] Wysycenie: w porządku, chociaż mogło by być odrobinę wyższe. [3] Opakowanie: W miarę estetyczne, a najważniejsze że podany jest ekstrakt. [3.5] Uwagi:
To widać w sklepach zalega jeszcze stara partia bo kupiłem 2 maja i nadal Royal Unibrew.
Jestem ciekaw czy nowy będzie lepszy od poprzedniego którego piło cie ciężko ze względu na kwaśność.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika celtyk87
Jakoś nadal nie mogę w to uwierzyć jeśli można to proszę o jakieś dowody.
Może się zagalopowałem, ale osobiście nie spotkałem się z żadnym innym Vipem, niż tym robionym przez Van Pura, a piłem Vipa w Małopolsce, na Górnym Śląsku i na Podkarpaciu.
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez
Może się zagalopowałem, ale osobiście nie spotkałem się z żadnym innym Vipem, niż tym robionym przez Van Pura, a piłem Vipa w Małopolsce, na Górnym Śląsku i na Podkarpaciu.
Kolor: Ładne, głębokie złoto, pasujące do ekstraktu. [4.5] Piana: Średnio wysoka, szybko opada i nie osadza się na szkle. [2.5] Zapach: Niezbyt silny, słodowo-alkoholowy. Spodziewałem się sporej ściery, więc zaskoczenie raczej na plus. [3.5] Smak: Jakaś taka dziwna gorzkawość, sporo owocków, wrażenie cierpkości, solidna wytrawność, wyczuwalny alkohol. Piwo jest potężnie odfermentowane, nie ma treści. Nic jednak dziwnego, w końcu ma poniewierać [2] Wysycenie: Za wysokie. [3.5] Opakowanie: Puszka nawet nie taka zła, ze stonowaną kolorystyką. Rażą natomiast bzdurne hasła typu "Piwo dla ludzi z charakterem". [3] Uwagi:
Kolor: jasny bursztyn [5] Piana: biała, obfita po nalaniu, szybko opada do niewielkich krążków na powierzchni, nie osadza się na szkle [2.5] Zapach: słaby ale wyraźny, słodowo-miodowy [3] Smak: dość pełne ale nie do końca, typowa slodycz mocnego piwa nieźle wyważona z lekkim zbożowo-chmielowym posmakiem [3] Wysycenie: troszkę za duże [4] Opakowanie: nie lubię takich wzorów, niby duzo informacji ale szata graficzna bez polotu [2] Uwagi: Amatorom mocnych piw może smakować
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2012-10-14, 18:35.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Cena tego piwa pomału przekracza jego ekonomiczne podejście do picia. To piwo naprawdę jest dla twardych ludzi bo smak pozostawia wiele do życzenia. Piwko miałem okazję pić dzień w dzień pracując w Oleśnicy przy budowie mostów na ekspresówce i potem przesiadłem się na Żubry i Calsberki z Biedry bo na dłuższą metę nie można patrzeć na to piwo. Raz z znajomym wypiliśmy po 6 Vipów i na drugi dzień był kac zabójca w pracy. Wole nie wiedzieć co w tym piwie jest.
Starałem się znaleźć w necie coś na temat tego tajemniczego piwa. Nazwa piwa występuje tylko w jednym medium - gazetce Biedronki. Czyli rzeczywiście "unique". Czemu "imperiale" nie wiadomo, gdyż piwo ma 14% ekstr. i 5,8 alk.
Komuś kto choć raz był w Pradze i trochę interesuje się kraftowym piwem, nazwa browaru powinna coś mówić. Choć pierwszą warkę uwarzono tu w maju 2021, to od około 7 lat piwa Bad Flash były warzone kontraktowo w różnych czeskich browarach przez dwóch dobrze znanych w praskim piwnym światku...
Comment