Warka do 11. 06 2013 - potężna dawka chmielu która przesłania wszystko inne. Goryczka bardzo długo pozostaje na języku - imo jedna z najlepszych warek tego piwa jakie piłem.
Kormoran, Kormoran Jasny
Collapse
X
-
Zgadzam się. Ostatnio znów bardzo dobre. Choć już tyle razy obiecałem sobie nie komentować formy polskich lagerów i "pilsów". CO pochwalę, to najdalej w ciągu, dwóch trzech miesięcy się schrzani. Miesiąc wstecz piłem dobre warki Konstancina a przedwczoraj znów do niczego...
Ale dobrze: Mocno Chmielone, to prawda, któryś raz z rzędu bardzo przyzwoite, czego nie można powiedzieć o kilku innych wyrobach Kormorana.Comment
-
Goryczka mocna jest.... ale z tym piwem coś nie tak...
W trakcie pojawiają się jakieś smaki oranżadowo-słodkie... sztuczny miód?
Potem lekkie warzywka...
Zapach jakieś owoce i kwiaty... piana spora, powoli opadła do cienkiej warstewki... kolor bursztyn, gaz średni...
Spodziewałem się całkowicie czegoś innego...
Nowy kapsel i krawatka oraz dopisek "Jasny" na głównej..... 29.05.2013...Ostatnia zmiana dokonana przez Javox; 2013-04-10, 10:24.Comment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Manifesto; 2013-04-10, 13:34.Comment
-
Warka 10.07 Świetna, intensywne aromaty chmielowo-żywiczne przypominające Atak Chmielu, w smaku solidna goryczka, no coraz lepiej, to piwo coraz bardziej zaczyna mi przypominać smakiem i aromatem IPA.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
Piwo to zakupiłem w zeszłym tygodniu w opolskim Makro w koszu z przeceną. Kosztowało 2,20 zł a termin przydatności był do 22.04.13. Niestety były to ostatnie 3 sztuki ... Dawno nie piłem tak dobrego polskiego piwa w tej "kategorii wagowej". Wszystko na swoim miejscu plus wyraźna goryczka - tak trzymać browarze KormoranOstatnia zmiana dokonana przez jacekwerner; 2013-04-14, 14:37.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
Przytoczyłeś tutaj piwa które są stricte IPA, Kormoran nigdy nie uwarzy tak dobrych i porządnych piw jakie warzą browary kontraktowe takie jak ALE Browar czy Artezan. Jednak jak dla mnie takimi warkami Mocno Chmielone ZBLIŻA się coraz bardziej do tego stylu. Moje osobiste odczucie, nikomu nie każe się z tym zgadzać.Ostatnia zmiana dokonana przez Mario_Lopez; 2013-04-14, 17:16.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBEComment
-
Tak tutaj miałem na myśli coś innego, a napisałem coś innego, mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
EBE EBEComment
-
Przytoczyłeś tutaj piwa które są stricte IPA, Kormoran nigdy nie uwarzy tak dobrych i porządnych piw jakie warzą browary kontraktowe takie jak ALE Browar czy Artezan. Jednak jak dla mnie takimi warkami Mocno Chmielone ZBLIŻA się coraz bardziej do tego stylu. Moje osobiste odczucie, nikomu nie każe się z tym zgadzać.Comment
-
a propos stylów - to dzisiaj piłem (warka do 11.06.13) i mam skojarzenie z niezłym niemieckim pilsem. Spora ziołowo-trawiasta goryczka chmielowa, wytrawność - bardzo mi smakowało. Mam nadzieję, że Kormoran utrzyma jakość tego piwa (bo niestety były wahania formy)Comment
-
W porównaniu do zeszłorocznego podejścia do tego piwa to mogę powiedzieć, że wreszcie jestem zadowolony. Dobra ziołowa goryczka, mocna - zgodnie z deklaracją na etykiecie a do tego chlebowa podbudowa. Dobrze nasycone. Dobre!Comment