Generalnie widzę trochę malkontenctwa na temat tego piwa.
Ja zgadzam się z tą opinią:
Rzeczywiście piwo o dość złożonym smaku, ładnie zbalansowane. Trochę maślane, ale mi to nie przeszkadza, przywykłem do czeskich produkcji
Pełne w smaku. Wypite z przyjemnością.
Zauważam, że generalnie przez Forumowiczów to piwo /w porównaniu z grodziskim i chmielowym atakiem/ jest najchłodniej przyjęte. Tymczasem wreszcie doczekaliśmy się dobrego polskiego ciemniaka, które nie jest ciemnym ulepkiem bądź piwną kawą zbożową.
Ja zgadzam się z tą opinią:
Rzeczywiście piwo o dość złożonym smaku, ładnie zbalansowane. Trochę maślane, ale mi to nie przeszkadza, przywykłem do czeskich produkcji
Pełne w smaku. Wypite z przyjemnością.Zauważam, że generalnie przez Forumowiczów to piwo /w porównaniu z grodziskim i chmielowym atakiem/ jest najchłodniej przyjęte. Tymczasem wreszcie doczekaliśmy się dobrego polskiego ciemniaka, które nie jest ciemnym ulepkiem bądź piwną kawą zbożową.
. Więc jeśli niejasno opisałem to czarne piwo to się poprawiam, bardzo mi smakowało.
Nie do końca podzielam opinię innych osób. Akurat uważam, że po tego rodzaju piwa trudno się spodziewać czegoś bardzo oryginalnego. Jednak na tle innych polskich prób z ciemnymi piwami jest bardzo dobre. Uważam, że oprócz bardzo ciekawych piw górnej fermentacji wciąż brakuje przyzwoitej "klasyki" na naszym rynku. Dlatego cieszę się, że takie piwo znalazło się wśród warzonych przez Pintę
, najpierw oczywiście delikatna słodycz, po chwili do kubków dociera palona gorzkość, delikatnie kwaskowe, a na końcu łyka czyć goryczkę chmielową. [4.5]
Comment