Jak kolega powyżej, uważam że niedopuszczalne jest wypuszczanie tak wadliwego piwa na rynek! Przecież my za to płacimy pieniądze! Oni tego piwa nie rozdają za darmo, a nawet jeśli, to chyba jakaś moralność, etyka powinna obowiązywać i taki SYF nie powinien trafić na półki sklepowe! Ja wszystko rozumiem, że może nie wyjść, że coś się spapra, że gdzieś ktoś coś zawali, ale powinna byś w browarze jakaś kontrola jakości. Każda podejrzana warka powinna trafiać do kanału. Strata będzie duża ale jeszcze większa strata powstanie gdy cała masa ludzi kupi za niemałe pieniądze takie piwo i mocno zrazi się do browaru, być może już nigdy nic z jego produktów nie kupując. Ale do tego trzeba mieć trochę wyobraźni i myśleć perspektywicznie, a nie jak to w tym pięknym kraju nad Wisłą, lać byle co do butelek, wmawiać "ciemnocie" że to tak ma być, udawać że się nie wie o co chodzi i jazda do przodu. Jakoś tam będzie! Ciemna DUPA będzie za przeproszeniem. Już o uczciwości wobec konsumenta nie wspomnę.
							
						
					Lwówek, Lwówek Wiedeński
				
					Collapse
				
			
		
	X
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 No a jak zakażenie rowninęło się po opuszcczeniu przez piwa browaru? Jedyne co wtedy można to stowerdzić fakt i uważać na przyszłość. Piwo zepsute to nie ejst dobra wiadomość, ale też w browarach Lwówek-Ciechan nie jest to codzienność, ino wypadek przy pracy.Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Uważam jednak że większość problemów, w tym infekcji, da się wyłowić już w browarze a jeżeli nie to jak się trochę pomyśli i pokombinuje to i późniejsze problemy z piwem też można kontrolować i taką partię natychmiast wycofać ze sprzedaży. Akurat ta wada o której pisałem kilka postów wyżej, na pewno nie powstała w butelce, a uwierz mi że tego piwa z tą wadą na pewno byś nie dał rady zmęczyć do końca. Jeśli natomiast chodzi o Lwówek-Ciechan to moje doświadczenia są zgoła inne od twoichNo a jak zakażenie rowninęło się po opuszcczeniu przez piwa browaru? Jedyne co wtedy można to stowerdzić fakt i uważać na przyszłość. Piwo zepsute to nie ejst dobra wiadomość, ale też w browarach Lwówek-Ciechan nie jest to codzienność, ino wypadek przy pracy. . Wydaje mi się, że jeżeli nie jest się w stanie zapanować nad swoim produktem, bo jest, jak to już kiedyś zostałem pouczony przez kogoś z Ciechana, nieutrwalony i naturalny to może lepiej go jednak utrwalić. Sensorycznie nie sądzę żeby były jakieś duże różnice, a na pewno zmniejszy się ilość przykrych niespodzianek i rozczarowań. . Wydaje mi się, że jeżeli nie jest się w stanie zapanować nad swoim produktem, bo jest, jak to już kiedyś zostałem pouczony przez kogoś z Ciechana, nieutrwalony i naturalny to może lepiej go jednak utrwalić. Sensorycznie nie sądzę żeby były jakieś duże różnice, a na pewno zmniejszy się ilość przykrych niespodzianek i rozczarowań.Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Dobrze, że ostrzegacie nas na forum, ale należałoby też powiadomić bezpośrednio browar. Myślę, że akurat w tym przypadku zgłaszający może liczyć na szybką reakcję i miło się zaskoczyć.
 moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
 
 Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Z tym zdaniem zgadzam się w pełni. Moje stanowisko jest identyczne. Co do wychwycenia infekcji to się nie wypowiem bo się na tym po prostu nie znam, kiedy się da a kiedy nie. Ta problematyka jest poza moim zasięgiem. Faktem jest jednak to, że pijąc piwo od przeszło pięciu lat natrafiłem na kwasa z naprawdę wielu browarów i często też tych uznawanych za bdb i super dobre: Krakonos, Policka, Bernard, Kocour, Matuska...incydenty zdarzają się więc najlepszym. I przesłaniem mojego posta było to, by złą warkę odnotować, zganić za nią i odpoiwednio zgłosić, natomiast już powstrzymać się od bojkotu, chłosty i przypalania gorącym żelazem.Wydaje mi się, że jeżeli nie jest się w stanie zapanować nad swoim produktem, bo jest, jak to już kiedyś zostałem pouczony przez kogoś z Ciechana, nieutrwalony i naturalny to może lepiej go jednak utrwalić. Sensorycznie nie sądzę żeby były jakieś duże różnice, a na pewno zmniejszy się ilość przykrych niespodzianek i rozczarowań.Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Ciekawe czy mialbys pobobne zdanie w przypadku dlugotrwalych wymiotow po sporzyciu tego piwa ? Moja warka tego piwa tez byla chyba z 10 grudnia. A Ciechan az takich wpadek nie mial, pije je regularnie od kilku lat. Konczac posta dla mnie to skandal zeby wypuszczac zepsute piwo na rynek i narazac konsumentow na problemy gastrologiczne. Sorki ze bez polskich znakowComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 A za błędy ortograficzne nie łaska?
 
 Pij Tyskie. Im się nie zdarzają wpadki.Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Piłem kilkanaście dni wstecz, żyję, gastroabfazy nie odnotowałem. Aż z wrażenia dziś sobie do testu zakupię flaszkę w Drinkhali.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
 - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
 - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
 
 Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Po emailu, który skierowałem do browarów Lwówek odpowiedź dostałem od razu następnego dnia. Odpisał mi Pan Grzegorz Piwowar. Browar przeprosił za zaistniałą sytuację i za wpadkę, która powstała. Zarzuciłem im, że wypuszczają świadomie kwaśne piwo oto odpowiedź:
 
 "Mimo wszystko zamierzam bronić się przed zarzutem jakoby browar świadomie wypuszczał skwaśniałe piwo na rynek. Piwo wychodzi od nas najpóźniej 5 dni po rozlewie - ze względu na krótki termin przydatności jest to ważne dla handlowców. W momencie opuszczania zakładu nie było podstaw, by sądzić, że będzie coś nie tak z trwałością piwa. Zresztą sygnał od Pana jest pierwszym, który dotarł do nas od klientów."
 
 I po dalszych argumentacjach i korespondencją z Panem Grzegorzem wierze w to, że tak jest jak pisze. Widać, że browar stara się dbać o jakość i zależy mu na kliencie indywidualnym. Browar zaprosił mnie bym odwiedził ich i przyjrzał się produkcji piwa. Zaproszenia nie mogłem przyjąć bo za daleko mieszkam. Dziś przyjechał do mnie kurier z piwami od Lwówka jestem mile zaskoczony takim podejściem. Zresztą zawsze piwo od Lwówka mi smakowało i na kwas nie trafiałem.
 
 Zapewnienia:
 
 " Ze swojej strony obiecuję, że dołożę wszelkich starań, by tego typu sytuacja ponownie nie wystąpiła."
 
 Ja w nie wierze, bo widać pasje w browaru Lwówek zresztą wystarczy posłuchać Pana Marka Jakubiaka jak mówi o tym wszystkim. Zdarzyło się z Wiedeńskim jak zdarzyło patrząc na podejście browaru więcej się zdarzyć nie powinno.Comment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 No, czyli stało się tak jak sądziłem - jest miło  
 moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
 
 Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
- 
	
	
	
	
		
	
	
	
		
	
		
			
				
	
	
	
	
	
	
	
	
	
 Bogaty nie jestem. Czytajac ten watek - przez najblizsze pol roku nie mam zamiaru wydawac ciezko zarobionych pieniedzy, zeby sprawdzic czy "Lwowek Wiedenski" smakuje jak powinien lub czy zalatuje kiszona kapusta..."Jedno pivo ne vadi!"
 "Kupuje tylko w polskich sklepach!"Comment
Related Topics
				
					Collapse
				
			
		
	- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Na temat tego podkarpackiego browaru restauracyjnego pod Leżajskiem więcej tu: Na temat tego podkarpackiego browaru restauracyjnego pod Leżajskiem więcej tu:
 
 https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...war-zakarczmie
 
 a o ich produkcji tu:
 
 https://browarzakarczmie.pl/browar-zakar...- 
							Channel: Piwo - konkretnie
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Skoro wyraźnie napisano, że piwo jest pasteryzowane to już mamy tu inne piwo niż przez ostatnie lata i chyba zasługuje na nowy wątek. Skoro wyraźnie napisano, że piwo jest pasteryzowane to już mamy tu inne piwo niż przez ostatnie lata i chyba zasługuje na nowy wątek.
 Dodatkowo na kontrze widzimy informacje "filtrowane, poddane mikrofiltracji".
 
 Piwo jasne z ekstraktem 12.1*, alko 5.6%.
 
 Piana...- 
							Channel: Piwo - konkretnie
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Z tyłu dawnego Hitu, Tesco (na Górczewskiej) jest spore nowe osiedle. Główną ulicą jest Pełczyńskiego. Przy tej ulicy znajduje się średniej wielkości pizzeria. Kilkanaście 2-osobowych stolików, które w razie potrzeby są zsuwane i kilka stołków barowych. Oprócz głównego "towaru",...3 Photos Z tyłu dawnego Hitu, Tesco (na Górczewskiej) jest spore nowe osiedle. Główną ulicą jest Pełczyńskiego. Przy tej ulicy znajduje się średniej wielkości pizzeria. Kilkanaście 2-osobowych stolików, które w razie potrzeby są zsuwane i kilka stołków barowych. Oprócz głównego "towaru",...3 Photos- 
							Channel: Warszawa
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Alk. 5,15% Alk. 5,15%
 
 Piwo z etykietą na 150 lecie browaru (2022 r.), która spodobała się chyba polskiemu dystrybutorowi, w związku z czym butla PET 1,5l. jest dostępny w Polsce. Te butelki PET nowopacki browar wciska również po marketach w Czechach i zazwyczaj są to mixy ich dotychczasowych...- 
							Channel: Czechy
 
- 
							
- 
	
	
		
	
	
	
	
	
		
			 Kolejne piwo z tajemniczego, nieznanego browaru. (wg pogłosek to Wielka Sowa w Bielawie) Kolejne piwo z tajemniczego, nieznanego browaru. (wg pogłosek to Wielka Sowa w Bielawie)
 Właściciel marki ma biuro w Żywcu.
 
 Ekstrakt 13.8*, alko 6.3%
 
 Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
 Lacing - sporo.
 Gaz - średni.
 Barwa - opalizujący,...- 
							Channel: Piwo - konkretnie
 2024-07-17, 13:09
- 
							
- Loading...
- Koniec listy.
 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	
Comment