5%alk
Ładny ciemno wiśniowy kolor.
Niska piana.
Zapach kawy zbożowej, skórki chleba.
Smak zdecydowanie orzechowy, bardzo delikatnie palony, lekko kwaskowaty, co jest dodatkowo potęgowane trochę zbyt wysokim wysyceniem. Dość lekkie.
Ogólnie bardzo dobre piwo, z bardzo wyraźnym smakiem orzechów laskowych.
Ładny ciemno wiśniowy kolor.
Niska piana.
Zapach kawy zbożowej, skórki chleba.
Smak zdecydowanie orzechowy, bardzo delikatnie palony, lekko kwaskowaty, co jest dodatkowo potęgowane trochę zbyt wysokim wysyceniem. Dość lekkie.
Ogólnie bardzo dobre piwo, z bardzo wyraźnym smakiem orzechów laskowych.
Dlatego też nie znam dokładnej ceny, tylko widełki... Przyznam, że nie znam tego stylu i nie spodziewałem się niczego ponad to, co zasugerowano na kontrze - a obiecują sporo. Srogo się zawiodłem. Absolutnie nie uważam za wadę braku nowofalowego chmielenia i nie zrobiłem z tego głównego zarzutu. Nie spodziewałem się mocnej goryczki, ale fakt, że chmielu nie czuć praktycznie wcale, potęguje tylko płaskość tego piwa. Karmel to za mało. Brak orzechów w smaku i zapachu, czy choćby odrobiny czegoś innego, jak subtelna czekolada czy biszkopt - to główny problem mojego (prawdopodobnie przeterminowanego, bo dokładnie widać tylko 2013 jako rok rozlewu…) egzemplarza. Być może pijąc świeże, byłbym zachwycony, albo przynajmniej zadowolony, a tak to jest słabo. Ile mam postów, każdy widzi. Bardzo prawdopodobne, że gdybym udzielał się na forum od lat, to również moje zdanie byłoby inne
W każdym razie, jak na ten etap w którym jestem (ledwo ponad półroczna przygoda z piwami spoza wielkiej trójki), piwo nie zrobiło na mnie wrażenia.

Comment