Druzya, Sakura

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19332

Druzya, Sakura

Jak już wcześniej wspominałem w innym wątku parametry dla przypomnienia:

12,5 blg, 4,5% alk., 13 IBU

Barwa ciemnozłota wpadająca w czerwonawe refleksy, choć może w ciemnym lokalu zdawało się ciut ciemniejsze niż jest w rzeczywistości. Piana średnio gruba, osadzająca się. W aromacie wyraźne ejlowe nuty z delikatną, ale zauważalną nutą wędzoną. W smaku wędzoność już wyraźniejsza, choć mimo wszystko delikatna (jeśli użyli słodu Briessa to on jest łagodny i przy 50% zasypie nie powinien zdominować) oraz trochę karmelu. Gładkie, mało wytrawne i sesyjne, nie przegięte w żadną stronę. Z tego co wyczytałem chmielili Premiantem i Spaltem, czyli tradycyjnie. Piło się wybornie jedno za drugim. Interesujące, ale do poprawki.

Swoją drogą jestem ciekaw jak szybko zejdzie, bo poprzednie piwo stout, zeszło w tydzień

Related Topics

Collapse

• dadek
    Niemcy, Middelhagen, Dorfstraße 20, Braugasthaus Zur Linde
    dadek
    Wieś Middelhagen znajduje się na najbardziej wysuniętym na wschód półwyspie Rugii o nazwie Mönchgut. Dojechać tu można w kilka minut autobusem 21 lub 29 (3 przystanki) z Göhren - końcowej stacji kolei wąskotorowej (rozstaw szyn 750 mm) Rügenische Bader Bahn. Jej linia zaczyna się w Putbus...
    wczoraj, 02:22
  • darekd
    Hohenthanner, Bayrisch Pale Ale
    darekd
    Browar z Dolnej Bawarii.

Ekstr. 12,6%
    Alk. 5,6%

Na kontrze napisali, że chmielili Hallertauerem Tradition oraz Tettnangerem oraz na zimno zastosowali... MC Hammer. Na szczęście na stronie:

https://www.hohenthanner.de/unsere_b.../#BayrischPale...
    2024-05-14, 23:15
  • dadek
    Hlízov 230, Pivovar Holanďan
    dadek
    Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
    Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
    2023-11-03, 01:29
  • darekd
    Albani, Theodor Schiøtz Anarkist Motueka Lager
    darekd
    Namęczyć się trzeba było, żeby dowiedzieć się gdzie to warzą. Za tą kraftową zasłoną:

https://anarkistbrewery.dk/

stoi koncern Royal Unibrew...

Alk. 5,5%

Naklejka polskiego dystrybutora na puszce wskazuje ekstr. na zaledwie 8,5% (ale to chyba jakiś...
    2022-10-22, 00:03
  • e-prezes
    Nowa Wytwórnia, Czeski pils
    e-prezes
    Zacznijmy od tego, że spodziewałem się okocimskiego lagera udającego czeskiego pilsa. Browar przecież z kasy Carlsberga wybudowany, ale miło się rozczarowałem, choć idealnie nie było.

Już po podaniu widać opalizację, więc może nie jest dobrze wyleżakowany. Lekki diacetyl...
    2021-11-07, 22:05
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...