Browar na Morawach a dokładnie na jego południo-wschodniej części, która nazywa się Slovácko.
Na jego temat:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...%C3%BD-pivovar
Ekstr. 15%,
Alk. 6,5%
IBU 42
Chmiele: Chinook a Citra
Aromat - po otwarciu oprócz łagodnych nut chmielowych (kwiaty, cytrus) jak mininalna fałszywa nuta - warzywa, a do tego wyraźne masło (choć do górna Fermentacja)
Piana - średnia, trwała, długi i zwarty kożuszek
Barwa - bursztynowo-złota
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - słodowa baza z wyraźniejszym karmelem, zleżałe owoce, dość wyraźny owocowy kwasek, łagodne cytrusy, umiarkowana, lekko zalegająca goryczka
Treściwość - wyższa, ciężkawe piwo.
O ile ich klasyka/dolna fermentacje zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, tuow tym przypadku jest spory zawód. Słaby aromat, nieciekawy profil smakowy (karmel) z wyraźnym diacetylem tworzą produkt dość ciężko pijalny. Słabe piwo. Szkoda.
Na jego temat:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...%C3%BD-pivovar
Ekstr. 15%,
Alk. 6,5%
IBU 42
Chmiele: Chinook a Citra
Aromat - po otwarciu oprócz łagodnych nut chmielowych (kwiaty, cytrus) jak mininalna fałszywa nuta - warzywa, a do tego wyraźne masło (choć do górna Fermentacja)
Piana - średnia, trwała, długi i zwarty kożuszek
Barwa - bursztynowo-złota
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - słodowa baza z wyraźniejszym karmelem, zleżałe owoce, dość wyraźny owocowy kwasek, łagodne cytrusy, umiarkowana, lekko zalegająca goryczka
Treściwość - wyższa, ciężkawe piwo.
O ile ich klasyka/dolna fermentacje zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, tuow tym przypadku jest spory zawód. Słaby aromat, nieciekawy profil smakowy (karmel) z wyraźnym diacetylem tworzą produkt dość ciężko pijalny. Słabe piwo. Szkoda.
.