Grolsch, Grolsch Premium

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• szu29
    replied
    rozczarowałem sie tym piwkiem . Spodziewałem sie bomby a to piwo jakich wiele i to za zbyt dużą cene . Nowy Sącz REAL 4,99zł oceniam na 2/5

Leave a comment:

• Pery77
    replied
    Dość powszechnie dostepny holenderski lagerek. Smakuje z pewnoscią lepiej od zwykłego Heinekena Nie zły aromacik i dość lekki smak. Troche goryczki. Kolor typowy jak na lagery. Kiedy nie ma zbyt dużego wyboru a z polskich sa tylko koncernowe to biore go od czasu do czasu. Fajna jest też ta tłoczona butelka a zamykanie wyróżnia się wśród zwykłych kapsli.

Leave a comment:

• lisiewski
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg
    Teraz kiedy od lat holenderski Heniek jest u nas nieosiagalny (raz kiedys z braku szampana wznosilem toast noworoczny Henkiem 0,6 made in nederland), nadal mozemy sie cieszyc importowanym Grolschem. Lepiej mi podchodzi niz produkowane w Polsce koncernowki klasy Premium w zielonych butelkach. Bardziej od Grolscha smakuje mi tylko wloskie Peroni. Ale po takie piwka siegam tylko latem.
    Holendrzy wstydzą się, że akurat taki sikacz bez wyrazu stał się synonimem ich piwowarstwa. Ogólnoświatowa machina marketingowa robi ludziom wodę z mózgu. Co się zaś tyczy "smaku" Peroni to powstrzymam się od komentarza.

Sam Grolsch zaś jest sensowną alternatywą dla innych koncerniaków. Ale tylko pod warunkiem, ze w pobliżu nie ma niczego lepszego z importu czy dobrego krajowego browaru regionalnego.
    Ostatnia zmiana dokonana przez lisiewski; 2010-12-19, 16:52.

Leave a comment:

• darko
    replied
    Kupiłem toto w półtora litrowej butelce, oczywiście dla butelki . A piwo przeciętne, za wytrawne jak dla mnie, czuć goryczkę i przyjemny, słodowy zapach. Jakoś mi przypomina Tysquella...

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Bo w czasie upalu wlasnie do tego to sluzy. A w Rzymie, gdzie Peroni powstaje - czasem potrafi przygrzac W kazdym razie lepszy importowany Grolsch i importowane Peroni niz nasze koncerniaki. Nie liczac produkowanego w Tychach Pilznera Urquela, ale wyjatek potwierdza regule
    To ja wolę Lecha Free. Przynajmniej w palnik nie daje.

Leave a comment:

• CyboRKg
    replied
    Bo w czasie upalu wlasnie do tego to sluzy. A w Rzymie, gdzie Peroni powstaje - czasem potrafi przygrzac W kazdym razie lepszy importowany Grolsch i importowane Peroni niz nasze koncerniaki. Nie liczac produkowanego w Tychach Pilznera Urquela, ale wyjatek potwierdza regule

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Bardziej od Grolscha smakuje mi tylko wloskie Peroni.
    Smakuje i Peroni to paradoks, w sobie sprzeczność sama. W Peronim nie ma nic do smakowania. Piję się to jak wodę mineralną.

Leave a comment:

• CyboRKg
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko
    Śmiem twierdzić że po Carlsbergu, Heńku i Peronim - Grolsch stanie się 'kultowym' piwem polskiej burżuazji kredytowej
    Pamietam, ze dawniej kiedy dobry alkohol kupowalo sie jeszcze za walute w Pewexie, a piwo czasem rzucano na sklepy - dwie marki byly dosc dostepne w Polsce i uwazane za synonim zachodniego luksusu: Heineken i Grolsch wlasnie. Dla mnie to zadna nowosc.
    Teraz kiedy od lat holenderski Heniek jest u nas nieosiagalny (raz kiedys z braku szampana wznosilem toast noworoczny Henkiem 0,6 made in nederland), nadal mozemy sie cieszyc importowanym Grolschem. Lepiej mi podchodzi niz produkowane w Polsce koncernowki klasy Premium w zielonych butelkach. Bardziej od Grolscha smakuje mi tylko wloskie Peroni. Ale po takie piwka siegam tylko latem.

Leave a comment:

• Mikko
    replied
    Siebie min.
    Tu artykuł coby OT nie robić bo to nie miejsce

Leave a comment:

• tfur
    replied
    ...polskiej burżuazji kredytowej.
    a tu mnie zaciekawiłeś. kogo masz na myśli?

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Trochę nie trafili z ta obniżką cen (chyba że to jednorazowa promocja). Polak widząc drogie, 'zachodnie' piwo weźmie z półki bez namysłu, spoglądając z niesmakiem i wyższością na biorącego w tym samym czasie bączka z Noteckim

Śmiem twierdzić że po Carlsbergu, Heńku i Peronim - Grolsch stanie się 'kultowym' piwem polskiej burżuazji kredytowej
    No taka była idea, ale jak widać nie do końca udało się ją wcielić w życie.

Leave a comment:

• Mikko
    replied
    Trochę nie trafili z ta obniżką cen (chyba że to jednorazowa promocja). Polak widząc drogie, 'zachodnie' piwo weźmie z półki bez namysłu, spoglądając z niesmakiem i wyższością na biorącego w tym samym czasie bączka z Noteckim

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Pojawilo sie dzis w sklepie na moim osiedlu w takich cenach, ze kopara mi opadla! Myslalem, ze krotka data, ale nie - do 7.07.10. Dotad byla tylko butelka 0,45l w cenie 5,30zl. A dzis pojawila sie duza dostawa: puszka 0,5l - 2,10zl i butelki 0,33l - 1,80zl! Puszki dostepne w 4-pakach, a buteleczki w porecznych 6-pakach. Jutro podjade autem, bo nie chce mi sie nosic
    No to widać ładnie się gotują z tym piwem.

Leave a comment:

• Gambrinus
    replied
    Kolejne podejscie (po trzech latach) i kolejne rozczarowanie. Tym razem zakupilem czteropak butelek z zamknieciem patentowym 0.45 l za $8.49. Kolejna porazka; kwasne, slaba goryczka, kompletnie bez wyrazu.

Leave a comment:

• CyboRKg
    replied
    Pojawilo sie dzis w sklepie na moim osiedlu w takich cenach, ze kopara mi opadla! Myslalem, ze krotka data, ale nie - do 7.07.10. Dotad byla tylko butelka 0,45l w cenie 5,30zl. A dzis pojawila sie duza dostawa: puszka 0,5l - 2,10zl i butelki 0,33l - 1,80zl! Puszki dostepne w 4-pakach, a buteleczki w porecznych 6-pakach. Jutro podjade autem, bo nie chce mi sie nosic

Leave a comment: