Alk. 8.8%, but. 0.33 l. Piwo górnej fermentacji warzone z dodatkiem soku brzozowego (oskoła, bzowina), dofermentowane w butelce.
Bursztynowe, mętne, średnio nagazowane, wysoka, sztywna i trwała piana.
Zapach owocowy, kwaskowaty, słodowy, miodowy.
Smak również owocowy i słodowy, wyraźnie miodowy (od brzozy?), bez kwaskowatości, słodkawy, z lekko rozgrzewającym alkoholem w posmaku, bardzo gęsty. Ciekawa sprawa.
De 3 Horne, Berkenbier Tripel
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Po całkiem dobrze rozpoznawalnym nawet na naszym rynku Duvel Tripel Hop Citra:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ipel-hop-citra
jakiś czas temu postanowiono iść za ciosem i w ten sposób powstało to piwo, ale nie...-
Channel: Belgia
-
-
Po blondzie:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...van-pur-blonde
dubblu:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...van-pur-dubbel
czas na tripla z nowej serii Belgów - tu też na ecie info: Belgian Ardennes yeast",...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Wielki Bitburger ma swoją kraftową markę. Warzą m.in. tego belgijskiego tripla o parametrach:
Alk. 9,0% obj., ekstr.: 19,5%, 40 IBU
https://www.craftwerk.de/holy-cowl-tripel
Chmiele niemieckie: Perle, Hallertauer Tradition
Aromat - słodowo, słodko...-
Channel: Niemcy
-
-
O tym kontraktowym browarze "Szlafmyca" http://www.slaapmutske.be/ Pezet pisał tu:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...apmutske-blond
A ich klasycznego tripla Sibarh opisał tu:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-
Channel: Belgia
-
-
Słodowe, chilli zauważalne, dopełniające ale nie przesadzone, lekkie pieczenie po dłuższym czasie spożywania, suszone owoce, maillardy, czerwonawo-bursztynowawa barwa, klarowne, piana zupełnie kiepska,
Ale ale... etykieta ma wytłoczenia braill-owskie!
Aaaa Piwo ucieka...-
Channel: Dania
2024-02-16, 22:57 -
- Loading...
- Koniec listy.