Kauno, Gyvas Sviesusis

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Kauno, Gyvas Sviesusis

Butelka 0,5 litra, alkohol 5 %, eks. brak, żywe filtrowane
    Kolor - złoty, klarowny
    Piana - drobna, wysoka i trwała
    Zapach - leciutkie nuty drożdżowe
    Gaz - okey
    Smak - wyraźny słód, lekki chmiel, lekka nuta drożdżowa, średnia słodycz, lekka goryczka
    Nawet smaczne, można spróbować

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3905 - moje 1930 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10391

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• chechaouen
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2011.01
      • 1180

Kolor złocisty, klarowny.
      Charakterystyczny dla litewskich jasnych piw słodowy zapach wpadający w lekko miodowy aromat. Do tego nutka drożdżowa. Przyjemny zapaszek.
      W smaku też dominuje słodowość i - tak jak w zapachu - miodowe i drożdżowe nuty. Goryczka chwilę później też się odzywa. Jest średniogłęboka i fajnie lekka. Całkiem przyjemne delikatne w smaku piwko
      Pite z nalewaka (kupione w sklepie z litewskimi specjałami) za 7,50 zł za litr
      Ostatnia zmiana dokonana przez chechaouen; 2013-06-22, 20:13.

Comment

Related Topics

Collapse

• bimb
        Piwo Gozdawa lekko kwaśne alkocholowe i drożdżowe
        bimb
        Cześć.
        Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.

Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
        2025-07-13, 18:23
      • darekd
        Oso, Choice
        darekd
        Kraftowiec z Madrytu, założony przez dwóch Brytyjczyków, którzy początkowo warzyli domowo, potem kontraktowo, od 2024 warzą u siebie.

O browarze i ich pubie wspominał Pebejot:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...pania-aa/23351...
        2025-07-05, 00:01
      • dadek
        Niemcy, Hannoversch Münden, Markt 3, Ratsbrauhaus
        dadek
        Hann. Münden leży w odległości około 25 km na północny-wschód od Kassel. To jeszcze Górna Saksonia ale tuż przy granicy z Hesją. Łatwo tu dojechać często kursującymi pociągami.
        Miasteczko nieduże (około 25 tys. mieszkańców) ale pięknie położone w widłach łączących się...
        2024-09-13, 00:59
      • darekd
        Wieninger, Kerndl-Kini
        darekd
        Browar z górnobawarskiej miejscowości Teisendorf.

Jest to górnofermentacyjne piwo wielosłowodowe, jakie od czasu do czasu można spotkać w Bawarii.
        W tym wypadku użyto orkiszu, żyta (lokalnej alpejskiej odmiany żyta ozimego Tauernroggen), jęczmienia, owsa, pszenicy (lokalnej...
        2024-03-21, 22:52
      • AdamKowalski34
        Pojedyncza butelka warki z browaru skwaśniała
        AdamKowalski34
        Cześć,
        Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.
        Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników co mogło się stać z piwem bo trochę mnie to dziwi, w skrócie opiszę sytuację.
        Zakupiłem 6 piw (ten sam karton i data i godzina), grodziskie white ipa warka...
        2025-06-09, 06:10
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...