Vier Vogel Pils, Vier Vogel Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9822

Vier Vogel Pils, Vier Vogel Pils

Dziwne, nazwa browaru to także nazwa jedynego warzonego w nim piwa.
    Ale rewolucja i hipsterka, na dodatek w Enerde (zwłaszcza) pewnie muszą tak mieć.
    Piwo ma 5,0%, jest bladożółte, zmętnione. Piana biała, bardzo drobna, dość wysoka, średniotrwała.
    Pachnie ziołami i owocami, w smaku chmiel zrównoważony słodem, daleki posmak owocowy, czyżby to były gruszki...?
    Gazu dość dużo. Szarobeżowa "pakowa" eta z facjatami czterech gości i jakimś przekombinowanym ptakiem, brak podanego producenta (ja podaję za r-b), goły biały kapsel.
    Smaczne piwo .
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13084

Comment

• Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9822

No wiem, widziałem tę stronę, ale dla mnie jakoś niewiele z niej wynika... .

Comment

• yaro74
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2012.09
        • 2089

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
        No wiem, widziałem tę stronę, ale dla mnie jakoś niewiele z niej wynika... .
        Jak nic nie wynika, uwarzyli 100l i rozeszło się szybko, więc postanowili warzyć w większym, lokalnym browarze, tylko nie podali w którym. Wynika z tego, że to kontraktowiec.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
          Hartmannsdorf [Vier Vogel Pils], Vier Vogel Pils
          darekd
          Historia wygląda tak: kilku studentów z Drezna wybrało się do Kolumbii. Nie wiadomo czy był to staż, stypendium czy praca. Sugerują jakieś badania. Każdy student wie, że nauka z alkoholem są związane nierozerwalnie. Popijając rum doszli do wniosku, że brakuje im jeszcze piwa, bo miejscowe...
          2020-08-30, 01:05
        • AaLeX
          Görlitzer Bierblume Brauerei, Pilsette böhmisch Pils
          AaLeX
          Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
          2024-11-20, 11:41
        • AaLeX
          BG SA Zabrze, Łomża Pils
          AaLeX
          Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
          2024-08-08, 19:31
        • darekd
          Grodzisk Wielkopolski, Pils
          darekd
          Na stronie występuje jako Grodziski Pils:
          https://browargrodzisk.com/piwa/grodziski-pils/

11,5% ekstr.,
          4,8% alk.

Chmiele": Lubelski, Perle

Aromat - chmielowy (ziołowy)
          Piana - wysoka, trwalsza, długi kożuszek, zostaje trochę na szkle...
          2025-05-24, 02:06
        • darekd
          Köstritzer, Spezial Pils
          darekd
          To jest następca ich dietetycznego pilsa (chyba "Dia" piwa wyszły z mody):

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...di%C3%A4t-pils

tylko, że jeszcze bardziej odfermentowany. Z 11,1% ekstr. wyciągnęli 5,5% alk. Taki wynik w nie robi wrażenia na producentach polskich,...
          2022-07-04, 00:35
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...