Jak nazwa sugeruje, jest to piwo typu Export. Fajna 0,33 buteleczka 4,9% alk. Kolor bursztynowy. Solidne, ale nie przesadzone nachmielenie, smak slodowo-chmielowy. Musze przyznac, że bardzo mi smakuje
Hoffman, Ex
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Störtebeker jest jednym z bardziej znanych w Polsce dużych browarów warzących nie tylko typową niemiecką klasykę ale i piwa nowofalowe. Są one u nas do nabycia w wielu sklepach specjalistycznych, w Niemczech też lepsze Getränkemarkt je mają, więc wielokrotnie była okazja ich spróbować....
-
Channel: Niemcy
-
-
Zastanawiałem się, czy dwutygodniowy pobyt w północnej Portugalii uprawnia do założenia takiego wątku, ale moje skrupuły zostały przełamane, kiedy okazało się, że nikt wcześniej tego nie zrobił.
Kraj niby wina, z wielkim kobinatem chlania, pardon, degustowania w Viilla Nova de Gaia...-
Channel: Piwo - Gdzie
-
-
Vlachovo Březí, to miasto w kraju południowo czeskim, położone w podgórzu Šumavy. Szczyci się bogatą historią sięgającą XIII wieku. Początkowo wieś, później podniesiona do statusu miasteczka, a następnie miasta, zachowało historyczne centrum min. zabytkowy, barokowy zamek i kościół...
-
Channel: Czechy
-
-
W miasteczku Jince dawny Pivovar Vilém od początku roku 2020 zmienił właściciela, oraz zmienił nazwę. Całość przejął dawny kontraktowy browar
Malý Janek i właśnie pod tą nazwą obecnie działa. Generalnie jest to większy kompleks w którego skład wchodzi-restauracja, hotel i browar.
...-
Channel: Czechy
-
-
Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...
-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.