Wickwar, BOB Sparkling

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Wickwar, BOB Sparkling

Nastepny nabytek z wycieczki do browaru. W zamierzeniu podobny do BOB Original i rzeczywiscie tak jest - mowie o BOBie kupionym w browarze a nie tym wczesniejszym.
    Alk. 4.0%, bursztynowy kolor, drozdzy w butelce tym razem sladowa ilosc. Babelki istniejace lecz wbrew nazwie nie wiecej niz w tamtym BOBie. Lekko szczypia w jezyk przy pierwszym lyku, a moze mi sie tylko wydaje bo na wyspiarskim bezrybiu... Zapach zupelnie inny, duzo intensywniejszy, wyraznie owocowo-slodowy. Smak podobny do BOBa Original, slodowy z lekko goryczkowym posmakiem, mam wrazenie ze BOB Sparkling jest mocniej slodowany. Ocena podobna - 4/4+.
    Ostatnia zmiana dokonana przez lzkamil; 2003-07-22, 20:49.
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Related Topics

Collapse

• Prusak
    Ca' del Brado, Baccarossa
    Prusak
    Podobny eksperyment jak w przypadku Baccabianca, tyle że z dodatkiem czerwonych winogron.
    Znajduje to odzwierciedlenie w kolorze, praktycznie rzecz biorąc czerwonkawo-brązowym.
    Woń winna, bardziej stonowana niż w odmianie białej, wyczuwalne nuty ziemistości winnej.
    W smaku podobnie,...
    2025-11-08, 16:17
  • Prusak
    Holba, Keprnik
    Prusak
    Szukałem, szukałem, ale nie znalazłem nigdzie wpisów dotyczących tego piwa.
    Butelka niestety zielona.
    Zapach z buteli i szkła podobny, zdominowany prze akcenty ziołowo-mineralne plus lekka zbożowość.
    Piana początkowo wysoka trzyma się nieźle, opada do więcej niż obrączki,...
    2025-10-02, 17:30
  • darekd
    Burnt Mill, High Hopes
    darekd
    Kraftowy browar spod Ipswich we wschodniej Anglii.

West Coast IPA uwarzona dla sieci Marks&Spencer. Alk. 5%
    Chmiele: Mosaic, Citra, Chinook, Simcoe i Centennial

https://burntmillbrewery.com/pages/h...TV3zgKsvWSDmTx...
    2025-08-20, 13:55
  • dadek
    Niemcy, Rostock, Tiergartenallee 6, Forsthausbrauerei Trotzenburg
    dadek
    Po wizycie w browarku Kühlungsborn https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...72#post2349772 wieczór postanowiliśmy spędzić w jednym z dwóch, a jedynym restauracyjnym browarze w...
    2025-08-07, 00:35
  • adam1878red
    powitanie i pytanie
    adam1878red
    Witam wszystkich i mam pewne nasuwające mi się po ostatnim warzeniu pytanie.
    Posiadam kociołek warzelny VEVOR 30 litrów i o ile warzenie piwa w ilości 20 litrów nie nastręcza żadnych problemów, tak przy moim 1 podejściu do stouta postanowiłem go zrobić w ilości 10 litrów. I tu zaczęły...
    2025-08-04, 19:14
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...