Browar Lupus, Zimowe Mocne z Imbirem

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19346

Browar Lupus, Zimowe Mocne z Imbirem

zima dopadła mnie jakoś wcześniej i w calach leczniczych zapodałem sobie piwo z pierwszej warki kolegi lajboCKa...
    kolorek rzeczywiście wiśniowo-bursztynowy, w istocie z tych składników jakoś dziwnie ciemny, ale co tam; w zapachy dominuje tytułowy imbir, gdzieś w tle słodowe akcenty. smak pełny, lekko szczypiący, rozgrzewający, ale bez akcentów alkoholowych. nasycenie i piana już teraz w normie - do świąt będzie boskie!
    opakowanie dopracowane, całość efektowna
    jak na pierwszą warkę (co prawda z ekstraktu) to całkiem dobry start. mwojtaszku powodzenia!
  • mwojtaszek
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.09
    • 114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    zima dopadła mnie jakoś wcześniej i w calach leczniczych zapodałem sobie piwo z pierwszej warki kolegi lajboCKa...
    No, jestem mile zaskoczony, że napisałeś tych kilka słów
    Do degustacji podrzucę jeszcze Korzenny Ale i Lagerka
    A w tę sobotę - pierwsze zacieranie.

Z innej beczki - z niedzieli na poniedziałek miałem włamanie do piwnicy, i jednym z łupów tych drani padło Twoje piwo - Brown Ale Najgorsze, że nawet nie wypili tylko otworzyli i zostawili w spokoju.
    Inne moje też zostały otwarte i nie wypite - ale już brzydziłem się tego ruszać.
    Jestem trochę podłamany, ale pozbieram się
    Marek - domowarzyciel namiętny

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Dinkelacker-Schwaben Bräu, Schwaben Bräu Das Winter Bier
      darekd
      Duży browar ze Stuttgartu, kiedyś należał do InBev, teraz ponownie niezależny

Kolejna wariacja na temat tego podobnego piwa:

Schwaben Bräu Weihnachtsbier
      https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...4u-schwaben-br...
      2022-11-29, 19:37
    • darekd
      Dolina BoBRU, Kerst Zimowe
      darekd
      Kerstbier to styl zimowego piwa w Belgii i Francji. Z tego co wiem najczęściej z przyprawami.
      W tym wypadku dookreślili, że jest to "spiced Belgian Dubbel", ale w składzie jedyna podana przyprawa to chmiel.

15% ekstr., 6,6% alk.

Aromat - słodowy, trochę...
      2022-07-11, 23:32
    • Marcin_M_T
      POSZUKUJĘ TYCH OTO KAPSLI
      Marcin_M_T
      Witam !
      Poszukuję tych oto kapsli ze zdjęć do uzupełnienia moich braków w kolekcji kapsli.Jeśli ktoś by chciał odsprzedać w rozsądnej cenie to bardzo proszę o kontakt na P.W W załączeniu zdjęcia . { zdjęcia pochodzą z internetu NIE SĄ MOJĄ WŁASNOŚCIĄ } Dziękuję za odpowiedź...
      2019-07-05, 20:41
    • bastion
      Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
      bastion
      Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
      W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
      2024-11-26, 22:29
    • dadek
      Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
      dadek
      Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
      2024-10-23, 00:37
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...